Samo jednom ako ste probali ukusnu švarcvald tortu, sigurno ćete htjeti ponovo da kušate taj zaista fantastični ukus, spoj slatkog i kiselog, moćne čokolade i pjenaste slatke pavlake, a uistinu veoma je jednostavna za pripremiti a užitak neprocjenljiv....

Sastav:
Za biskvit:
- 5 jaja
- malo soli
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 3 kašičice kakaoa
Za fil i ukrašavanje:
- tegla višanja u kompotu (720 ml)
- 2 kesice vanilin šećera
- 400 ml slatke pavlake
- kesica učvršćivača za šlag
- 2 cl višnjevače
- 50 g rendane crne čokolade Način pripreme
Zagrejati rernu na 180 stepeni.
Razdvojiti žumanca i belanca.
Belanca umutiti sa malo soli.
Žumanca umutiti sa šećerom.
Izmešati brašno i kakao.
Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja.
Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta.
Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir.
Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane. Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom.
Umutiti pavlaku sa učvršćivačem.
Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat.
Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Hladiti do serviranja.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar