ponedjeljak, 19. studenoga 2018.

Torta koja se jede sa užitkom - domaća švarcvald torta



Samo jednom ako ste probali ukusnu švarcvald tortu, sigurno ćete htjeti ponovo da kušate taj zaista fantastični ukus, spoj slatkog i kiselog, moćne čokolade i pjenaste slatke pavlake, a uistinu veoma je jednostavna za pripremiti a užitak neprocjenljiv....



                                       Svarcvald rolat


Sastav


Za biskvit: 
- 5 jaja
- malo soli
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 3 kašičice kakaoa

Za fil i ukrašavanje:
- tegla višanja u kompotu (720 ml)
- 2 kesice vanilin šećera
- 400 ml slatke pavlake
- kesica učvršćivača za šlag
- 2 cl višnjevače
- 50 g rendane crne čokolade 
Način pripreme
Zagrejati rernu na 180 stepeni. 

Razdvojiti žumanca i belanca. 
Belanca umutiti sa malo soli. 
Žumanca umutiti sa šećerom. 
Izmešati brašno i kakao. 
Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. 
Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta. 


Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. 

Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane. Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. 
Umutiti pavlaku sa učvršćivačem.
Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat. 

Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Hladiti do serviranja.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar