nedjelja, 31. ožujka 2019.

Gulaš koji će vas osvojiti, mirisni Korzikanski gulaš


Nemorate putovati do Korzike kako bi probali ukusni korzikanski gulaš, budite u svom domu vrhunski kuhar i napravite svoj korzikanski gulaš, bogatstvo ukusa i mirisa, prosto neodoljivo...


                               Jela - Korzikanski gulas



Potrebno:

- 400 g mešanog mesa junetina, svinjetina, teletina

- 3 kašike ulja


- 60 g dimljene slanine


- 1 glavica crnog luka


- beli luk


- 2 paradajza


- 2 kašike rendanog parmezana


- 2 dl crnog vina


- ruzmarin, lovorov list, sol, biber, peršun
Priprema:
Meso izrežite na manje komade. Luk, beli luk i slaninu sitno iseckajte. Paradajz oljuštite, odstranite mu semenke i izrežite.

U širokoj posudi zagrejte ulje, stavite meso, dobro ga propržite sa svih strana, pa zatim dodajte pripremljenu slaninu, luk i na kraju beli luk. 


Sve zajedno kratko propržite, umiješajte paradajz i pirjajte pokriveno oko 15 minuta u vlastitom soku.

Meso onda zalijte vinom, posolite, pobiberite, dodajte lovorov list, nekoliko listića ruzmarina, parmezan i dolijte oko 2 dl vode ili supe. 


Pokriveno pirjajte na umerenoj temperaturi oko 1 1/2 sata. 

Na kraju umešajte sitno seckani peršun. Poslužite sa širokim rezancima ili pire krompirom.

Dobar tek!


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar