nedjelja, 31. ožujka 2019.

Jelo koje će vas uistinu oduševiti - zapečeni karfiol s kačkavaljom



Zapečeni karfiol s kačkavaljem je jelo koje će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i sigurno ćete ga poželeti pripremati iznova i iznova jer je zaista jamiii...



                          Jela - Zapecen karfiol sa kackavaljem

Potrebno:

- 1 glavica karfiola (oko 1 kg)

- 100 g maslaca

- 80 g kačkavalja

- 2 jajeta

- 1 čaša (2 dl) mleka

- 1 kašika brašna

- biber, so

- peršunov list 

Način pripreme
:
Karfiol podelite na cvetiće i vrlo kratko skuvajte u slanoj vodi (5 - 10 minuta).

Ocedite ga i poređajte u pogodnu vatrostalnu posudu.

Izvadite maslac iz frižidera da omekša, pa, omekšao maslac umutite sa pripremljenim jajima, mlekom i brašnom.

U sve to dodajte biber, so i sitno seckani peršunov list.

Dodajte i deo pripremljenog kačkavalja (izrendanog).

Tako sjedinjenu masu prelijte preko poređanog karfiola.

Protreite posudu da preliv fino prekrije sav karfiol.

Stavite u rernu nekoliko minuta. Izvadite jelo iz rerne pa odozgo narendajte i preostali kačkavalj.

Vratite u rernu i kad porumeni, izvadite. Dobar tek!


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar