Zapečeni karfiol s kačkavaljem je jelo koje će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i sigurno ćete ga poželeti pripremati iznova i iznova jer je zaista jamiii...

Potrebno:
- 1 glavica karfiola (oko 1 kg) - 100 g maslaca - 80 g kačkavalja - 2 jajeta - 1 čaša (2 dl) mleka - 1 kašika brašna - biber, so - peršunov list Način pripreme: Karfiol podelite na cvetiće i vrlo kratko skuvajte u slanoj vodi (5 - 10 minuta). Ocedite ga i poređajte u pogodnu vatrostalnu posudu. Izvadite maslac iz frižidera da omekša, pa, omekšao maslac umutite sa pripremljenim jajima, mlekom i brašnom. U sve to dodajte biber, so i sitno seckani peršunov list. Dodajte i deo pripremljenog kačkavalja (izrendanog). Tako sjedinjenu masu prelijte preko poređanog karfiola. Protreite posudu da preliv fino prekrije sav karfiol. Stavite u rernu nekoliko minuta. Izvadite jelo iz rerne pa odozgo narendajte i preostali kačkavalj. Vratite u rernu i kad porumeni, izvadite. Dobar tek! Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar