Ako probate ovaj recept samo jednom, jamčim da ćete ga ponoviti. Piletina je tako nježna i sočna, a nadjeva je tako kremasto sočan. Najbolji dio je da ćete trebati vrlo malo sastojaka, oko 10 minuta aktivnog vremena kuhanja, a kada se ove ljepotice nađu u pećnici, imat ćete vremena napraviti salatu i postaviti stol za večeru.

Sastojci:
- 4 pileća prsa bez kožice(zavisno za koliko osoba pripremate)
- 2 žlice. maslinovo ulje
- 1 žličica soli ili vegete
- 1 žličica papra ili po želji manje zavisno od ukusa
- 1 kašika crvene mljevene paprike
Za nadjev:
- 4 žlice kremastog sira
- 2 žlice feta sira
- 2 žlice Parmezan ili isjeckani sir mozzarella
- 4 komada pečene paprike
- 1 žličica sjeckani peršin
Priprema:
Napravite nadjev. Pomiješajte sve sastojke za nadjev u maloj zdjeli, dok se dobro ne spoje.
Pripremite piletinu. Oštrim nožem izrežite džep na stranu svakog pilećeg prsa.
Napunite piletinu. Podijelite nadjev u četiri (ili tri) jednaka dijela i stavite ga u džepove pilića.
Koristeći čačkalice, osigurajte nadjev unutra.
Začinite piletinu. Velikodušno začinite piletinu solju, paprom i paprikom. Četkicom premažite piletinu s maslinovim uljem na obje strane.
Pecite piletinu. Pecite piletinu u zagrijanoj pećnici na 200 C otprilike 25-30 minuta, ovisno o tome koliko su velika vaša pileća prsa.
Savjet: U nadjev možete takođe dodati špinat ili ako nemate paprike jednostavno ih zamijenite sa špinatom. Dobar tek!
Izvor:cooktoria.com
Nema komentara:
Objavi komentar