petak, 5. travnja 2019.

Sočni zapečeni,punjeni pileći file koji će vas oduševiti



Ako probate ovaj recept samo jednom, jamčim da ćete ga ponoviti. Piletina je tako nježna i sočna, a nadjeva je tako kremasto sočan. Najbolji dio je da ćete trebati vrlo malo sastojaka, oko 10 minuta aktivnog vremena kuhanja, a kada se ove ljepotice nađu u pećnici, imat ćete vremena napraviti salatu i postaviti stol za večeru.




                               This Roasted Pepper Stuffed Chicken Breast is, hands down, the most delicious way to enjoy chicken! It’s easy to make, and you will feel like you’re eating in a 5-star restaurant. #chicken #dinner #lunch #mealprep #keto #ketosis #ketorecipe #lowcarb #videorecipe

Sastojci:

- 4 pileća prsa bez kožice(zavisno za koliko osoba pripremate)

- 2 žlice. maslinovo ulje

- 1 žličica soli ili vegete

- 1 žličica papra ili po želji manje zavisno od ukusa

- 1 kašika crvene mljevene paprike

Za nadjev:

- 4 žlice kremastog sira
- 2 žlice feta sira 
- 2 žlice Parmezan ili isjeckani sir mozzarella
- 4 komada pečene paprike
- 1 žličica sjeckani peršin


Priprema:

Napravite nadjev. Pomiješajte sve sastojke za nadjev u maloj zdjeli, dok se dobro ne spoje.

Pripremite piletinu. Oštrim nožem izrežite džep na stranu svakog pilećeg prsa.

Napunite piletinu. Podijelite nadjev u četiri (ili tri) jednaka dijela i stavite ga u džepove pilića. 

Koristeći čačkalice, osigurajte nadjev unutra.



Začinite piletinu. Velikodušno začinite piletinu solju, paprom i paprikom. Četkicom premažite piletinu s maslinovim uljem na obje strane.

Pecite piletinu. Pecite piletinu u zagrijanoj pećnici na 200 C otprilike 25-30 minuta, ovisno o tome koliko su velika vaša pileća prsa.

Savjet: U nadjev možete takođe dodati špinat ili ako nemate paprike jednostavno ih zamijenite sa špinatom. Dobar tek!


Izvor:cooktoria.com

Nema komentara:

Objavi komentar