četvrtak, 4. travnja 2019.

Hrskavi preukusni rolovani oslić punjen špinatom i sirom


Proljeće je stiglo i sa njim bogatstvo zelenila lisnatih biljaka kao što je špinat,blitva i brokula, a sve to prijeko potrebno našem organizmu nakon dugih zimskih dana.Kad se još uz to doda riba koju takođe naš organizam treba zbog zdravih omega3 masnoća,savršen obrok je na stolu,kao što je i ovaj ukusni recept

                                  Slikovni rezultat za roasted fish stuffed with spinach and cheese pictures
Rolovani oslić sa špinatom i bademima
Rolovani oslić sa špinatom i bademima
Potrebno:

-  6 filea oslića
-  6 grančica ruzmarina
-  malo maslinovog ulja
- limunov sok
- so i biber
Za punjenje:
- 100g feta sira
-  šaka pečenih badema
-  3-4 suha paradajza u ulju
-  2 čehna bijelog luka
-  veza peršuna
-  300 g špinata
-  so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Odmrznite osliće ukoliko su zamrznuti. S obje strane ih obrišite i prelijte s malo limunovog soka. Zatim ih ostavite da odstoje.
U međuvremenu napravite punjenje na sljedeći način: U električnu sjeckalicu ili multipraktik stavite pečene bademe, suhi paradajz, bijeli luk, peršun i špinat. Posolite i pobiberite po ukusu i dobro izmiksajte. Dodajte i malo maslinovog ulja pa još malo miksajte.
File potom premažite tankim slojem nadjeva, fino ga urolajte i zakačite grančicom ruzmarina. Pecite u rerni 15-ak minuta, na 180 stepeni.
Isijecite potom nekoliko cherry paradajza, malo više ih posolite i ostavite u činiji, da paradajz pusti sok. Za to vrijeme pripremite brokulu. Spustite je u posoljenu, proključalu vodu, na tri minuta i zatim toplu brokulu sjedinite sa paradajzom.
Dodajte i maslinovog ulja, malo aceto balsamica i bijeli luk. Na kraju izvadite oslić iz rerne i servirajte ga sa brokulom i paradajzom.

Izvor:oslobodjenje.ba,foto:co.pinterest.com

Nema komentara:

Objavi komentar