četvrtak, 4. travnja 2019.

Ukusna riba u povrću i mirisnom umaku



Riba bi trebala bar jedamput sedmično biti zastupljena na jelovniku za cjelokupno zdravlje organizma. Pripremljena na ovaj način zaista će vas oduševiti svojim finim ukusom i fantastičnim umakom koji je prepun mirisnih začina,uistinu je jamii...



                           Jela - Riba u povrcu


Potrebno:


- 1,5 kg ribe škarpine ili riblji fileti po izboru
- 80 g brašna, ulje
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 400 g krastavaca
- 400 g šaragarepe
- 300 g zelenih maslina

Za preliv:
- 2 kašike čili umaka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 60 ml soka od limuna
- 2 kašike vode
- 2 kašike naseckanog svežeg bosiljka
- 1 kašika naseckane sveže nane

Priprema:

Ribu očistiti i zaseći na tri mesta, uvaljati u mešavinu brašna, soli i bibera i pržiti u dubokom ulju sve dok ne porumeni.

Umesto cele ribe možete uzeti i filete po vašem izboru.


Preliv pripremiti tako što ćete izmešati čili umak, maslinovo ulje, sok od limuna, vode, naseckanog svežeg bosiljka i nane. Sve sastojke dobro izmešati.

Krastavac i šargarepu očistiti i iseći tanko uzdužno pa složiti na tanjir za posluživanje. U to dodati masline i na kraju preko vruću prženu ribu.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar