- 1,5 kg ribe škarpine ili riblji fileti po izboru - 80 g brašna, ulje - 2 kašičice soli - 1/2 kašičice bibera - 400 g krastavaca - 400 g šaragarepe - 300 g zelenih maslina
Za preliv: - 2 kašike čili umaka - 2 kašike maslinovog ulja - 60 ml soka od limuna - 2 kašike vode - 2 kašike naseckanog svežeg bosiljka - 1 kašika naseckane sveže nane
Priprema:
Ribu očistiti i zaseći na tri mesta, uvaljati u mešavinu brašna, soli i bibera i pržiti u dubokom ulju sve dok ne porumeni.
Umesto cele ribe možete uzeti i filete po vašem izboru.
Preliv pripremiti tako što ćete izmešati čili umak, maslinovo ulje, sok od limuna, vode, naseckanog svežeg bosiljka i nane. Sve sastojke dobro izmešati.
Krastavac i šargarepu očistiti i iseći tanko uzdužno pa složiti na tanjir za posluživanje. U to dodati masline i na kraju preko vruću prženu ribu.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar