četvrtak, 4. travnja 2019.

Jelo koje ćete pripremiti za tren - povrtna salata sa feta sirom


Ovaj fantastični recept nedavno sam pronašla i zaista me oduševio bogatstvom okusa, prelijepo šarenilo na tanjuru bogato vitaminima koji su nam prijeko potrebni nakon duge zime....



                                      Jela - Peceni paradajz sa boranijom i sirom


Potrebno:


- 250 g boranije
- 200 g spanaća
- 1 vezica peršuna
- 1 kašika mirođije
- 300 g paradajza
- 200 g ovčjeg sira (feta)
- 5 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike soka od limuna
- 1 kašika meda, so, biber

Priprema: 

Operite boraniju, ostavite je da se ocedi, a onda je kuvajte oko 15 minuta u posoljenoj vodi.

Properite spanać, pa kuvajte ga nekoliko minuta. Operite peršun i sitno ga iseckajte.

Iseckajte i mirođiju. Operite paradajz, isecite ga na kolutove. Isecite i fetu na komadiće.

Zagrejte 1 kašiku ulja. U njemu kratko propržite paradajz i fetu sa obe strane.

Pomešajte sok od limuna, med, preostalu količinu ulja i mirođiju pa dodajte začine.

Pomešajte spanać i boraniju.

Odozgo rasporedite paradajz i fetu, a zatim sve pospite pripremljenim sosom.

Na kraju sve pospite peršunom. Uz ovo jelo ide lepinja.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar