Ovaj fantastični recept nedavno sam pronašla i zaista me oduševio bogatstvom okusa, prelijepo šarenilo na tanjuru bogato vitaminima koji su nam prijeko potrebni nakon duge zime....

Potrebno:
- 250 g boranije - 200 g spanaća - 1 vezica peršuna - 1 kašika mirođije - 300 g paradajza - 200 g ovčjeg sira (feta) - 5 kašika maslinovog ulja - 3 kašike soka od limuna - 1 kašika meda, so, biber Priprema: Operite boraniju, ostavite je da se ocedi, a onda je kuvajte oko 15 minuta u posoljenoj vodi. Properite spanać, pa kuvajte ga nekoliko minuta. Operite peršun i sitno ga iseckajte. Iseckajte i mirođiju. Operite paradajz, isecite ga na kolutove. Isecite i fetu na komadiće. Zagrejte 1 kašiku ulja. U njemu kratko propržite paradajz i fetu sa obe strane. Pomešajte sok od limuna, med, preostalu količinu ulja i mirođiju pa dodajte začine. Pomešajte spanać i boraniju. Odozgo rasporedite paradajz i fetu, a zatim sve pospite pripremljenim sosom. Na kraju sve pospite peršunom. Uz ovo jelo ide lepinja. Dobar tek! Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar