Mnogi nisu baš ljubitelji ribe iz razloga što prilikom prženja upije mnogo masnoće, međutim ako ribu pripremite na ovaj način , bićete prijatno iznenađeni i oduševljeni...
Potrebno:
- fileti ribe po izboru
- 1 limun
- pola čaše kukuruznog brašna, prezla i malo običnog brašna
- strugani permezan
- rastopljenog putera dvije do tri kašike
- so, biber, vegeta, aleva paprika i začini po želji
- 2 jaja i malo mleka
Priprema
Ribu dobro oprati i začiniti je sa biberom, soli, vegetom i alevom paprikom. Razmutiti jaja sa malo mleka i ostaviti na stranu.
U jednu posudu staviti kukuruzno brašno, prezle i parmezan. Ribu stavite prvo u obično brašno, pa u jaja, pa na kraju u mešavinu kukuruznog brašna i parmezana.
Tako pripremljenu ribu poređati na tepsiju, dobro poprskati sa limunom i začiniti sa rastopljenim puterom.
Staviti na blago podmazan pleh za pečenje koji ste prethodno obložili ili sa alu folijom ili sa papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C oko 10-15 minuta ili dok dobije rumenu boju.
Služiti je kao prilog pirinču, krompiru, raznim salatama.
Izvor:noine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar