utorak, 26. svibnja 2020.

Fileti ribe koje jednom kad probate pravit ćete stalno


Mnogi nisu baš ljubitelji ribe iz razloga što prilikom prženja upije mnogo masnoće, međutim ako ribu pripremite na ovaj način , bićete prijatno iznenađeni i oduševljeni...





                       Pohovani riblji fileti - Recept | BonApeti.rs



Potrebno:

- fileti ribe po izboru

- 1 limun


- pola čaše kukuruznog brašna, prezla i malo običnog brašna


- strugani permezan

- rastopljenog putera dvije do tri kašike


- so, biber, vegeta, aleva paprika i začini po želji

- 2 jaja i malo mleka


Priprema
Ribu dobro oprati i začiniti je sa biberom, soli, vegetom i alevom paprikom. Razmutiti jaja sa malo mleka i ostaviti na stranu.

U jednu posudu staviti kukuruzno brašno, prezle i parmezan. Ribu stavite prvo u obično brašno, pa u jaja, pa na kraju u mešavinu kukuruznog brašna i parmezana.

Tako pripremljenu ribu poređati na tepsiju, dobro poprskati sa limunom i začiniti sa rastopljenim puterom. 


Staviti na blago podmazan pleh za pečenje koji ste prethodno obložili ili sa alu folijom ili sa papirom za pečenje. 

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C oko 10-15 minuta ili dok dobije  rumenu boju. 

Služiti je kao prilog pirinču, krompiru, raznim salatama.

Izvor:noine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar