U ovo jelo ćete se zaljubiti na prvu, fantastičan obrok koji možete poslužiti u svakoj prilici, tako sočno,moćno i preukusnoo...

Potrebno:
- 2 svinjska filea
- 2 šargarepe
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike vermuta
- 150 g maslaca
- 3 žumanceta
- 1/2 kašičice senfa, so, biber, prstohvat šećera
- kašičica soka od limuna, listići bosiljka za dekoraciju
Priprema:
Svinjske file očistiti, oprati, prosušiti u kuhinjskoj krpi, odstraniti žilice pa iseći na oko 3 cm debele komade, posoliti, pobiberiti. Šargarepu očistiti i iseći na kolutiće. Rernu zagrejati na 100 stepeni.
Medaljone pržiti na maslacu, svaku stranu oko 5 minuta izvaditi iz tiganja, prebaciti u vatrostalnu činiju pa držati na toplom u rerni.
Šargarepu oko 2 minuta dinstati na masnoći od mesa. Naliti vermut, začiniti vermutom, biberom, solju i šećerom pa dinstati oko 5 minuta.
Zatim ih dodati preko medaljona iz rerne. Preliti sokom od pečenja. Prekriti aluminijumskom folijom i meso krčkati u rerni oko 15 minuta.
Zagrejeti malo maslac. Na pari umutiti žumanca, senf i sok od limuna, dodati maslac. Posoliti, pobiberiti, presuti u činijicu, ukrasiti korom od limuna.
Medaljone servirati sa šargarepom, ukrasiti bosiljkom.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar