utorak, 26. svibnja 2020.

Preukusni sočni svinjski file koji ćete obožavati


U ovo jelo ćete se zaljubiti na prvu, fantastičan obrok koji možete poslužiti u svakoj prilici, tako sočno,moćno i preukusnoo...



                    Svinjski medaljoni sa sosom od limuna

Potrebno:

- 2 svinjska filea

- 2 šargarepe


- 2 kašike maslaca


- 2 kašike vermuta


- 150 g maslaca


- 3 žumanceta


- 1/2 kašičice senfa, so, biber, prstohvat šećera


- kašičica soka od limuna, listići bosiljka za dekoraciju

Priprema:

Svinjske file očistiti, oprati, prosušiti u kuhinjskoj krpi, odstraniti žilice pa iseći na oko 3 cm debele komade, posoliti, pobiberiti. Šargarepu očistiti i iseći na kolutiće. Rernu zagrejati na 100 stepeni.

Medaljone pržiti na maslacu, svaku stranu oko 5 minuta izvaditi iz tiganja, prebaciti u vatrostalnu činiju pa držati na toplom u rerni. 


Šargarepu oko 2 minuta dinstati na masnoći od mesa. Naliti vermut, začiniti vermutom, biberom, solju i šećerom pa dinstati oko 5 minuta.

Zatim ih dodati preko medaljona iz rerne. Preliti sokom od pečenja. Prekriti aluminijumskom folijom i meso krčkati u rerni oko 15 minuta. 


Zagrejeti malo maslac. Na pari umutiti žumanca, senf i sok od limuna, dodati maslac. Posoliti, pobiberiti, presuti u činijicu, ukrasiti korom od limuna. 

Medaljone servirati sa šargarepom, ukrasiti bosiljkom.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar