Palačinke pripremljene na ovaj način vole i veliki i mali, fantastičan ukus i miris, naprosto vas mame za zalogaj više, prosto neodoljivo i preukusnooo...

Potrebno:
- 1 jaje
- 50 gr heljdinog brašna
- 30 g zobenog brašna
- 50 ml mlijeka
- 80 ml mineralne vode
- 100 g špinata
- 230 g bijelog graha
- kašika grčkog jogurta
- limunov sok, so, biber
- paradajz
- pileće meso
Postupak:
U zdjeli izmiješajte jaje, heljdino i zobeno brašno, so, mlijeko i mineralnu vodu dok ne dobijete smjesu za palačinke, ne pregusto kako bi se mogla lijepo razliti u tavi.
Na dobro zagrijanu tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja, ulijte smjesu za palačinke, te pecite dok obje strane ne budu pečene.
Za hummus od bijelog graha i špinata potrebno sve sastojke izmiksati u blenderu. Ako koristite svježi baby špinat, možete ga kratko termički obraditi na maslinovom ulju i dodati bijeli luk za još bolji okus. Za hummus izmiksajte špinat, grah, grčki jogurt, limunov sok, so i biber dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako želite, možete dodati i malo bijelog luka.
Svaku palačinku dobro premažite hummusom, dodajte komadiće ipržene piletine i svježi paradajz, te zarolajte.
Prilikom serviranja palačinke možete preliti kašikom grčkog jogurta i dekorisati listićima peršuna ili bosioka.
Palačinku možete jesti odmah ili nakon nekoliko sati.Dobar tek!
Izvor:azramagazin
Nema komentara:
Objavi komentar