Pljeskavice od krompira koje ćete sigurno voliti, jednostavna i laka priprema a fantastičan pikantan ukus i miris u kombinaciji sa osvježavajučim prelivom sa neodoljivim mirisom citrusa, jednostavno jamiii...

Potrebno:
- 1 glavica luka
- 1kg krompira
- veza mladog luka
- 1 jaje
- 100 g brašna
- so, biber
- 6 kašika ulja
- 5 paradajza
- 150 g kisele pavlake
- 2 kašičice soka od limuna
Priprema:
Krompire oljuštiti i izrendati na krupno, luk takođe izrendati.
Odliti tečnost koja se odvojila tokom rendanja. Iseckati mladi luk i dodati ga krompirima, zajedno sa brašnom, jajima, solju i biberom.
Zagrevati ulje malo po malo u teflonskom tiganju i pržiti pljeskavice: za svaku odvaditi 2 kašike mase, spustiti u tiganj i pritisnuti odozgo. Okrenuti i ispržiti i sa druge strane.
Gotove pljeskavice držati u rerni na toplom.
Pikantni umak od paradajza ćete napraviti tako što ćete paradajz oprati, očistiti od semenki i iseckati na sitne kockice.
Izmešati sve to sa kiselom pavlakom, sokom od limuna, solju i biberom. Umak služiti uz pljeskavice.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar