subota, 30. svibnja 2020.

Vegetarijanske pljeskavice od krompira u citrusnom prelivu od pavlake i paradajza


Pljeskavice od krompira koje ćete sigurno voliti, jednostavna i laka priprema a fantastičan pikantan ukus i miris u kombinaciji sa osvježavajučim prelivom sa neodoljivim mirisom citrusa, jednostavno jamiii...



                                    Jela - Pljeskavice od krompira


Potrebno:

- 1 glavica luka

- 1kg krompira


- veza mladog luka


- 1 jaje


- 100 g brašna


- so, biber


- 6 kašika ulja


- 5 paradajza


- 150 g kisele pavlake


- 2 kašičice soka od limuna



Priprema:


 Krompire oljuštiti i izrendati na krupno, luk takođe izrendati.

 Odliti tečnost koja se odvojila tokom rendanja. Iseckati mladi luk i dodati ga krompirima, zajedno sa brašnom, jajima, solju i biberom.

Zagrevati ulje malo po malo u teflonskom tiganju i pržiti pljeskavice: za svaku odvaditi 2 kašike mase, spustiti u tiganj i pritisnuti odozgo. Okrenuti i ispržiti i sa druge strane. 


Gotove pljeskavice držati u rerni na toplom.

Pikantni umak od paradajza ćete napraviti tako što ćete paradajz oprati, očistiti od semenki i iseckati na sitne kockice. 


Izmešati sve to sa kiselom pavlakom, sokom od limuna, solju i biberom. Umak služiti uz pljeskavice.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar