srijeda, 3. lipnja 2020.

Zdrav i niskokaloričan obrok koji ćete obožavati - fileti bakalar u finom sosu od rajčice i začina


Recept za zdrav, niskokaloričan obrok prepun željeza i bogatih namirnica neophodnih za zdravlje.Fantastični spoj fileta ribe i začina, osvojit će vas na prvi zalogaj....


                    Curried cod 2016


Potrebno:

- 1 kašika ulja

- 1 luk, isjeckan

- 2 žlice srednjeg praha curryja

- komad đumbira veličine palca,oguljen i sitno nariban

- 3 češnja češnjaka, zgnječena

- 2 x 400g konzerve sjeckane rajčice

- 400g konzerve slanutak

- 4 bakalara, fileti (otprilike 125-150g svaki)

- kora 1 limun, pa se isjecka na klinove

- šaka korijandera, grubo nasjeckanog

Priprema:

U velikoj, poklopljenoj tavi zagrijte ulje. 

Kuhajte luk na jakoj vatri nekoliko minuta, pa promiješajte curry prah, đumbir i češnjak. Kuhajte još 1-2 min dok se mirisno ne promiješa, pa umiješajte paradajz, slanutak i malo začina.

Kuhajte 8-10 min dok se malo ne zgusne, a zatim dodajte bakalar. 

Pokrijte i kuhajte još 5-10 min dok se riba ne skuva. 

Premažite preko malo narendane limunove kore i korijandera, a zatim poslužite s klinovima limuna da ih se iscijede.

Dobar tek!

Curried cod

Ingredients:

  • 1 tbsp oil
  • 1 onion chopped
  • 2 tbsp medium curry powder
  • thumb-sized piece ginger, peeled and finely grated
  • 3 garlic cloves, crushed
  • 2 x 400g cans chopped tomatoes
  • 400g can chickpeas
  • 4 cod fillets (about 125-150g each)
  • zest 1 lemon, then cut into wedges
  • handful coriander, roughly chopped

Method:

  1. Heat the oil in a large, lidded frying pan. Cook the onion over a high heat for a few mins, then stir in the curry powder, ginger and garlic. Cook for another 1-2 mins until fragrant, then stir in the tomatoes, chickpeas and some seasoning.
  2. Cook for 8-10 mins until thickened slightly, then top with the cod. Cover and cook for another 5-10 mins until the fish is cooked through. Scatter over the lemon zest and coriander, then serve with the lemon wedges to squeeze over.
  3. Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar