Recept za zdrav, niskokaloričan obrok prepun željeza i bogatih namirnica neophodnih za zdravlje.Fantastični spoj fileta ribe i začina, osvojit će vas na prvi zalogaj....

Potrebno:
- 1 kašika ulja
- 1 luk, isjeckan
- 2 žlice srednjeg praha curryja
- komad đumbira veličine palca,oguljen i sitno nariban
- 3 češnja češnjaka, zgnječena
- 2 x 400g konzerve sjeckane rajčice
- 400g konzerve slanutak
- 4 bakalara, fileti (otprilike 125-150g svaki)
- kora 1 limun, pa se isjecka na klinove
- šaka korijandera, grubo nasjeckanog
Priprema:
U velikoj, poklopljenoj tavi zagrijte ulje.
Kuhajte luk na jakoj vatri nekoliko minuta, pa promiješajte curry prah, đumbir i češnjak. Kuhajte još 1-2 min dok se mirisno ne promiješa, pa umiješajte paradajz, slanutak i malo začina.
Kuhajte 8-10 min dok se malo ne zgusne, a zatim dodajte bakalar.
Pokrijte i kuhajte još 5-10 min dok se riba ne skuva.
Premažite preko malo narendane limunove kore i korijandera, a zatim poslužite s klinovima limuna da ih se iscijede.
Dobar tek!
Curried cod
Ingredients:
- 1 tbsp oil
- 1 onion chopped
- 2 tbsp medium curry powder
- thumb-sized piece ginger, peeled and finely grated
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 x 400g cans chopped tomatoes
- 400g can chickpeas
- 4 cod fillets (about 125-150g each)
- zest 1 lemon, then cut into wedges
- handful coriander, roughly chopped
Method:
- Heat the oil in a large, lidded frying pan. Cook the onion over a high heat for a few mins, then stir in the curry powder, ginger and garlic. Cook for another 1-2 mins until fragrant, then stir in the tomatoes, chickpeas and some seasoning.
- Cook for 8-10 mins until thickened slightly, then top with the cod. Cover and cook for another 5-10 mins until the fish is cooked through. Scatter over the lemon zest and coriander, then serve with the lemon wedges to squeeze over.
- Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar