Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 12. srpnja 2015.
Piletina u tartar sosu
Ovaj recept je za one koji vole lagana ,ukusna i brzo spremljena jela,ja ga obožavam.
Potrebno:
2 pileća fileta
2 kašičice bijelog luka, mljevenog
1 paket tjestenine
6 kriški slanine
1 kašika biljnog ulja
1 mala tikvica, narezana
1 šoljica tartar sosa
1/4 šolje mlijeka
6 malih paradajza, omekšanih i isjeckanih
3 kašike parmezana
1/4 šolje badema narezanih
Priprema :
Zagrijte rernu na 175 stupnjeva C. Lagano podmazati tepsiju.
Stavite piletinu u pripremljenu tepsiju, i posuti sa bijelim lukom i soli. Pecite 25 minuta.
U veliki lonac staviti posoljenu vodu da kuha. Istresti tjesteninu u vodu, kuvati 10 minuta, sve dok ne bude dovoljno skuhana pa je ocijediti.
Stavite slaninu u tiganj. Kuhati na srednje jakoj vatri dok ravnomjerno ne bude smeđa. Izvadite iz tignja.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, i dinstajte tikvice da lagano porumene.
U maloj zdjeli, izmiješati Tartar sos i mlijeko. Staviti piletinu preko kuhane tjestenine. Sipati sos preko piletine. Na vrhu dodati tikvicama, paradjz, slaninu , parmazani i bademe pa sve lagano izmiješati. Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar