nedjelja, 12. srpnja 2015.

Piletina u tartar sosu




Ovaj recept je za one koji vole lagana ,ukusna i brzo spremljena jela,ja ga obožavam.




  Potrebno:
  2  pileća fileta
  2 kašičice bijelog luka, mljevenog
  1  paket  tjestenine
  6 kriški slanine
  1 kašika biljnog ulja
  1 mala tikvica, narezana
  1 šoljica tartar sosa
  1/4 šolje mlijeka
  6 malih paradajza, omekšanih i isjeckanih
  3 kašike parmezana
  1/4 šolje badema narezanih

Priprema :
Zagrijte rernu na 175 stupnjeva C. Lagano podmazati tepsiju.
Stavite piletinu u pripremljenu tepsiju, i posuti sa bijelim lukom i soli. Pecite 25 minuta.
U veliki lonac staviti posoljenu  vodu da kuha. Istresti tjesteninu u vodu, kuvati 10 minuta, sve dok ne bude dovoljno skuhana pa je ocijediti.
Stavite slaninu u tiganj. Kuhati na srednje jakoj vatri dok  ravnomjerno  ne bude smeđa. Izvadite iz tignja.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, i dinstajte  tikvice da lagano porumene.
U maloj zdjeli, izmiješati Tartar sos i mlijeko. Staviti  piletinu preko kuhane tjestenine. Sipati sos preko piletine. Na vrhu dodati  tikvicama, paradjz, slaninu , parmazani i bademe pa sve lagano izmiješati. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar