Ova juha je prepuna okusa pravi se jednostavno, ali zadovoljavajuće i one najizbirljivije .
Potrebno:
1 kašika maslinovog ulja
8 kobasica
2,8L vrelog pilećeg temeljca ( može kocka za supu )
400g tjestenine
2 šargarepe, tanko narezane
2 glavice luka, sitno narezane
3 celer štapića, tanko narezana
140g boranija
peršuna, sjeckani
Priprema :
Zagrijati ulje u velikoj tavi i pržiti kobasice dok ne budu smeđa na sve strane. Sipajte boraniju u vrući pileći temeljac i krčkati s poklopcem oko 10 minuta.
Dodajte tjesteninu , dobro promešati i kuhati, potom kad mtjestenina bude upola kuhana istresti mrkvu i luk, kuvati 5 minuta, zatim dodajte celer i kuvati još 4 min. Provjerite da li se tjestenina skuvala - ako ne, kuvati nekoliko minuta duže. Konačno, umiješajte nasjeckani peršin, i služe u velikim zdjelama i u svaku dodajte pripremljene kobasice.
Nema komentara:
Objavi komentar