Spoj čokolade i voća , tako veličanstven ukus pri svakom zalogaju,donosim vam u ovom receptu.....
Potrebno :
- 250g samodizajućeg brašna ili običnog brašna sa praškom za pecivo
- 1 žličica soda bikarbona
- 140 g sušene višnje
- 100g bijele čokolade, izrezati na komade
- 100g tamna čokolada, izrezati na komade
- 100g šećera
- 2 jaja,izlupana
- 150ml prirodni jogurt
- 100g maslaca , rastopljen
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 200C .Pripremite 12 komada modlica za muffins- kolačiće.
Prosijati brašno i soda bikarbonu u veliku zdjelu, a zatim umiješajte višnje, čokoladu i šećer. Dodaj izlupana jaja, jogurt i maslac i promiješajte lagano,kako bi se sve sjedinilo. Nije bitno ako je smjesa izgleda malo žitka, to je važnije nego da smjesa bude gušća ,tad muffinsi nebi bili prhki već tvrdi i teški.
Ispunite papirne modlice dobivenom smjesom i pecite 20-25 minuta dok narastu i postanu zlatno smeđe. Prebaciti na stalak iz pleha za pečenje da se ohlade. Oni su posebno ukusni uz popodnevni čaj ili kafu.
Izvor :Recept iz Dobre hrane magazina
Nema komentara:
Objavi komentar