četvrtak, 17. ožujka 2016.

Neodoljivi muffinsi s višnjom i čokoladom

Spoj čokolade i voća , tako veličanstven ukus pri svakom zalogaju,donosim vam u ovom receptu.....







Potrebno :

- 250g samodizajućeg brašna ili običnog brašna sa praškom za pecivo
- 1 žličica soda bikarbona
- 140 g sušene višnje
- 100g  bijele čokolade, izrezati na komade
- 100g  tamna čokolada, izrezati na komade
- 100g  šećera
- 2 jaja,izlupana
- 150ml  prirodni jogurt
- 100g maslaca , rastopljen


Priprema :


Zagrijati pećnicu na 200C .Pripremite 12 komada modlica za muffins- kolačiće.


 Prosijati brašno i soda bikarbonu u veliku zdjelu, a zatim umiješajte višnje, čokoladu i šećer.  Dodaj izlupana jaja, jogurt i maslac i promiješajte lagano,kako bi se sve sjedinilo. Nije bitno  ako je smjesa izgleda malo žitka, to je važnije nego da smjesa bude gušća ,tad muffinsi nebi  bili prhki već tvrdi i teški.

Ispunite  papirne modlice dobivenom smjesom i pecite 20-25 minuta dok narastu i postanu zlatno smeđe. Prebaciti  na stalak  iz pleha za pečenje da se ohlade. Oni su posebno ukusni uz popodnevni čaj ili kafu.

Izvor :Recept iz Dobre hrane magazina

Nema komentara:

Objavi komentar