četvrtak, 17. ožujka 2016.

Ukusni riblji kolačići s krompirom


Fini kolačići od  lososa s okusom peršina, kopra i limuna ,idealan recept za brzu,finu i ukusnu večeru...






Potrebno :

- 450g brašnastog krumpira, izrezati na komade
- 350 g lososa (oko 3 fileta)
- 2 žličice kečapa od rajčice
- 1 žličica  senfa
- korica ½ limuna, plus limun isječen na deblje uzdužne komade
- 1 napunjene žlica nasjeckanog peršina
- 1 napunjene žlice nasjeckanog kopra
- 3 žlice običnog brašna
- 1 jaje,izmućeno
- 100g suhih mrvica
- 4 žlice suncokretovog ulja
- salata

Priprema :

Zagrijte roštilj. Stavite krumpir u dublju posudu sa  vodom, dovesti do kuhanja, poklopite i kuhajte 12-15 minuta dok ne omekša. Ocijedite i ostavite u pari na  suho, onda izgnječiti.

 U međuvremenu, posolite losos i kuhajte 5-6 minuta, zatim pustite da se ohladi nekoliko minuta, a zatim izgnječite u većim komadićima.


Pomiješajte krumpir, kečap, senf, koricu limuna, bilje i druge začine. Lagano miješati u losos, pazeći da ga ne izgnječite  previše. Oblikujte u 4 velika  kolača od ribe
.
Stavite brašno, jaje i krušne mrvice u 3 posebna tanjura ili zdjelice. Uvaljate riblje kolače u brašno, a zatim umočiti u jaje, a na kraju uvaljati u krušne mrvice. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pržite kolače na srednje laganoj vatri 3-4 minuta sa svake strane do zlatne boje. Poslužite uz salatu i isječene komade limuna.

Izvor : Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar