Sastojci:
400 g šampinjona
1 tikvica
1 šargarepa
200 g kukuruza šećerca400 g šampinjona
1 tikvica
1 šargarepa
1 veza mladog luka
1 čen belog luka
so, biber
ljuta crvena mlevena paprika
1 kašičica gustina
suvi bosiljak
150 g kuskusa
200 ml bujona
ulje
Priprema:
1. Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove. Peraja ostaviti sa strane.
3. Šampinjone oprati ih iseći na listiće.
4. Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
5. Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.
6. Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
7. Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
8. Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
9. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
10. Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
11. Poslužiti toplo s prženim povrćem.
1. Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove. Peraja ostaviti sa strane.
3. Šampinjone oprati ih iseći na listiće.
4. Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
5. Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.
6. Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
7. Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
8. Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
9. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
10. Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
11. Poslužiti toplo s prženim povrćem.
Izvor: posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar