četvrtak, 23. lipnja 2016.

Lešnik fantazija

Sastojci:Za koru:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika vrele vode
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih lešnika
  • 2 kašike kakaoa

Za preliv:
  • 200 ml vode
  • 200 g šećera
Za fil:
  • 600 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 3 pudinga od lešnika
  • 250 g margarina
Za glazuru:
  • 150 g čokolade
  • 5 kašika mlevenih lešnika

Priprema:
Kora:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati vodu i umutiti mikserom.
2. U smesu od jaja dodati brašno, lešnike i kakao, pa sve lagano sjediniti varjačom.
3. Uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
Preliv:
1. Šećer preliti vodom i kuvati na laganoj vatri dok ne provri, a šećer se potpuno ne otopi.
2. Ohlađenu koru izbockati nožem i preliti vrelim prelivom, a potom ostaviti da se ohladi i da kora upije tečnost.
Fil:
1. Odvojiti malo mleka, pa u njemu razmutiti puding, a ostatak staviti sa šećerom da provri.
2. U ključalo mleko dodati razmućen puding i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Skinuti s ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin, pa ga sjediniti sa ohlađenim pudingom. Pripremljen fil naneti na koru.
Glazura:
1. Čokoladu otopiti s malo ulja na pari, pa preliti preko kolača i posuti ga mlevenim lešnicima. Ostaviti da se stegne, a zatim seći na štangle i servirati.

Izvor: posaljirecept.rs

Nema komentara:

Objavi komentar