nedjelja, 17. ožujka 2019.

Jednostavna torta fantastičnog ukusa a gotova za tren



Ovo je jednostavna i laka torta koja nemože da ne uspije, pronašla sam je nedavno i jako mi se svidjela svojom jednostavnošću i zaista fantastičnim ukusom i znate šta,sad je pravim veoma često jer je moji obožavaju....



                                        Beze torta
Potrebno:

- 4 jaja, 

- 240 g šećera

- šoljica brašna


- šoljica crne kafe


- pet grama nes kafe


- 125 g mleka


- 165 g maslaca


- kesica šlaga


- 50 g prepečenih i samlevenih lešnika
Priprema:
Umutiti čvrst šne od belanaca uz postepeno dodavanje šećera. 


Pleh podmazati sa maslacem i posuti kristal šećerom. Sa svake strane ostaviti po 3-4 cm praznog prostora i poravnati površinu.

Rernu zagrejati na 250 stepeni pa smanjiti na 150 i peći 30-40 minuta i ne otvarati rernu. 


Iseći koru na 4 dela.

Za fil umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, dodati kašiku brašna, šoljicu jake crne kafe i kašičicu nes kafe i 125 ml mleka. 


Sve to kuvati zajedno i kada se zgusne skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. 

Sa hladnim filom pomešati 165 g dobro umućenog maslaca.

Tortu nafilovati i ostaviti da stoji jedan dan u frižideru. 


Pred služenje premazati je umućenim šlagom i posuti je lešnicima.

Dobar tek!


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar