- 150 g mlečne čokolade
- 100 g crne čokolade
- 1 jaje
- 1 žumance
- 2 kašike šećera u prahu
- 3 kašike viskija
- 2 kašičice rendane kore limuna
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Izlomiti obe čokolade i rastopiti ih zajedno u sudu na pari.
Jaje i žumance umutiti mikserom.
Umešati u jaja prohlađenu čokoladu.
Umešati viski i koru limuna i staviti u frižider da se prohladi.
Čvrsto umutiti slatku pavlaku i umešati pažljivo u krem iz frižidera.
Sipati dobijeni krem u 4 čaše i staviti u frižider da se hladi oko 3 sata.
Ukrasiti po želji komadićima čokolade i kakao prahom.
Dodatni savet:
Da biste lepo ukrasili desert, rastopljenu čokoladu razlijte po mermernoj ploči ili nauljenom plehu.
Kad se čokolada potpuno stegne, sastružite je u komadima pomoću kuhinjske špahtle i time ukrasite desert.
Ili jednostavno povucite nožem uzdužno po čokoladi da dobijete veće,tanke komade/šnite pa ukrasite desert
Napomena: ako ne volite alkohol, pa makar i u malim količinama, izostavite viski u ovom receptu i zamenite ga sokom od pomorandže. A ako nemate viski, možete da dodate i vinjak.
Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar