Potrebno:

- 3 kašike vrhnja za kuhanje ili pavlake
- ½ kašike senfa
- ½ limuna
- 200g brokula
- 350g svježih njoka
- 2 žličice maslinovog ulja
- 100g smrznutog graška
- 1 kašika prženih pinjola
Priprema:
Pomiješajte sastojke i napravite umak od vrhnja, senfa i limuna.
Staviti na stranu.
Naspite u veliku posudu slane vode i pustite da zakuha/ključa.
Nakon kuhanja, dodajte brokulu i kuhajte 3 minute, a zatim narežite njoke. Kuhajte dok njoki počnu plutati na površinu, to će trajati samo 1 min, stoga ih pripazite, a zatim ocijedite.
Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje ne ljepljivoj i, kada je ulje zagrijano, stavite lagano njoke, brokulu i smrznuti grašak.
Dinstajte u vrućem ulju 1 minutu, a zatim dodajte pripremljeni umak. Začinite po okusu.
Toplo jelo kašikom vadite u zdjele i po vrhu pospite s limun koricom i prženim pinjolima .
Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar