ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

Obrok koji je gotov za tren - brokuli sa njokama u sočnom umaku







Potrebno:                                         Two plates serving creamy broccoli gnocchi

- 3 kašike vrhnja za kuhanje ili pavlake

- ½  kašike senfa

- ½ limuna

- 200g  brokula

- 350g svježih njoka

- 2 žličice maslinovog ulja

- 100g smrznutog graška

- 1 kašika prženih pinjola


Priprema:

Pomiješajte sastojke i napravite umak  od vrhnja, senfa i limuna.

Staviti na stranu.

Naspite u veliku posudu slane vode i pustite da zakuha/ključa.

Nakon kuhanja, dodajte brokulu i kuhajte 3 minute, a zatim narežite njoke. Kuhajte dok njoki počnu plutati na površinu, to će trajati samo 1 min, stoga ih pripazite, a zatim ocijedite.

Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje ne ljepljivoj i, kada je ulje zagrijano, stavite lagano njoke, brokulu i smrznuti grašak.

Dinstajte u vrućem ulju 1 minutu, a zatim dodajte pripremljeni umak. Začinite po okusu.

Toplo jelo kašikom vadite u zdjele i po vrhu pospite s limun koricom i prženim pinjolima .

Dobar tek!

Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar