nedjelja, 31. ožujka 2019.

Savršeni,20 minutni pileći file sa susamom koji će vas očarati



Volim ukusna jela koja se pripremaju brzo i lako, sjajni Jamie Oliver mi je uvijek inspiracija i njegovi fanrastični recepti. Tako je i ovaj recept jedan od savršenog kulinarskog umijeća ovog sjajnog kuhara.




                          Sesame butterflied chicken

Potrebno:

- 100 g finih rižinih rezanaca
- 2 x 120 g pilećih prsa bez kože
- ulje od kikirikija
- 4 komada proljetnog mladog luka
- ½ glavice kineskog kupusa, (150g)
- 200 g graška
- ½ – 1 svježi crveni čili(zavisno po ukusu )
- 2 limete
- 1 žlica sojinog umaka s niskom količinom soli
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 2 žlice prirodnog jogurta
- 2 cm komad đumbira
- 2 žličice sezama

Priprema:

Stavite tavu na veliku toplinu.

U zdjeli pokrijte rezance s kipućom čajnom vodom kako biste ih ponovno hidratizirali.

Koristite oštar nož da narežete  pileća prsa, a zatim svaki od njih otvorite poput knjige.

Utrljajte 1 čajnom žličicom ulja kikirikija i malim prstohvatom morske soli i crnog papra, a zatim pecite 8 minuta, ili dok ne dobijete zlatnu boju i skuhate na pola puta.

Isjeckajte proljetni luk , a zatim kineski kupus, grašak i čili.

Pmiješajte sok od 1 limete i 1 žlicu sojinog umaka, te prelite preko isjeckane salate

U maloj zdjeli umiješajte maslac od kikirikija s jogurtom i sokom preostale limete, ogulite i sitno narežite  đumbir, ponovno promiješajte okus i začinite do savršenstva.

Izvadite piletinu na dasku , lagano pospite sjeme sezama u toploj tavi od piletine,izmiješajte na kratko  i pospite ih iznad piletine prije posluživanja.

Ocijedite rezance, rasporedite u tanjure s umakom od jogurta i kikirikija, složite filete od piletine, i na kraju dodajte salatu.

Dobar tek!


Izvor:jamieoliver.com

Nema komentara:

Objavi komentar