Volim ukusna jela koja se pripremaju brzo i lako, sjajni Jamie Oliver mi je uvijek inspiracija i njegovi fanrastični recepti. Tako je i ovaj recept jedan od savršenog kulinarskog umijeća ovog sjajnog kuhara.

Potrebno:
- 100 g finih rižinih rezanaca
- 2 x 120 g pilećih prsa bez kože
- ulje od kikirikija
- 4 komada proljetnog mladog luka
- ½ glavice kineskog kupusa, (150g)
- 200 g graška
- ½ – 1 svježi crveni čili(zavisno po ukusu )
- 2 limete
- 1 žlica sojinog umaka s niskom količinom soli
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 2 žlice prirodnog jogurta
- 2 cm komad đumbira
- 2 žličice sezama
Priprema:
Stavite tavu na veliku toplinu.
U zdjeli pokrijte rezance s kipućom čajnom vodom kako biste ih ponovno hidratizirali.
Koristite oštar nož da narežete pileća prsa, a zatim svaki od njih otvorite poput knjige.
Utrljajte 1 čajnom žličicom ulja kikirikija i malim prstohvatom morske soli i crnog papra, a zatim pecite 8 minuta, ili dok ne dobijete zlatnu boju i skuhate na pola puta.
Isjeckajte proljetni luk , a zatim kineski kupus, grašak i čili.
Pmiješajte sok od 1 limete i 1 žlicu sojinog umaka, te prelite preko isjeckane salate
U maloj zdjeli umiješajte maslac od kikirikija s jogurtom i sokom preostale limete, ogulite i sitno narežite đumbir, ponovno promiješajte okus i začinite do savršenstva.
Izvadite piletinu na dasku , lagano pospite sjeme sezama u toploj tavi od piletine,izmiješajte na kratko i pospite ih iznad piletine prije posluživanja.
Ocijedite rezance, rasporedite u tanjure s umakom od jogurta i kikirikija, složite filete od piletine, i na kraju dodajte salatu.
Dobar tek!
Izvor:jamieoliver.com
Nema komentara:
Objavi komentar