Potrebno:
- 500 g zrelih višanja
- 1 l rakije
- 500 g šećera ili meda
Priprema:
Zrele višnje dobro oprati,očistite od peteljki ako želite očistite ih od koštica a možete ih staviti i sa košticama, zatim ih sipajte u veću teglu, za ovu količinu dovoljna je tegla od 3 kg.
Preko višnji sipajte šećer ili med ako želite zdraviju varijantu višnjevače, a zatim preko svega toga sipati rakiju.
Teglu zatvoriti te ostaviti na sunčano mjesto otprilike četrdeset dana.
S vremena na vrijeme teglu promučkati kako bi se sastojci malo izmiješali.
Nakon 40 dana procjedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu a višnje nemojte da bacite.
Ukoliko ste koristili višnje sa košticama, očistite od koštica i koristite za kolače ili ih jednostavno prelijete sa crnom čokoladom i poslužite gostima dobro rashlađene.
Uživajte u ovom slatkom zadovoljstvu!
Foto:kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar