nedjelja, 14. lipnja 2020.

Kako napraviti fantastično dobar liker od višnje - višnjevaču

Sezona višnje je uveliko, pa zašto ne iskoristiti ovo divno voće i napraviti damski liker bolje poznatu kao višnjevača ili liker od višnje. Veoma jednostavno se priprema a užitak u svakom gutljaju ovog slatkog likera jednostavno neopisivoo..


                              OSVEŽITE SE UZ DOMAĆI VIŠNJEVAC: Najjednostavniji recept za slatki ...


Potrebno: 

- 500 g zrelih višanja

- 1 l rakije

- 500 g šećera ili meda


Priprema: 

Zrele višnje dobro oprati,očistite od peteljki ako želite očistite ih od koštica a možete ih staviti i sa košticama, zatim ih sipajte u veću teglu, za ovu količinu dovoljna je tegla od 3 kg.

Preko višnji sipajte šećer ili med ako želite zdraviju varijantu višnjevače, a zatim preko svega toga sipati rakiju.

Teglu zatvoriti te ostaviti na sunčano mjesto otprilike četrdeset dana.

S vremena na vrijeme teglu promučkati kako bi se sastojci malo izmiješali. 

Nakon 40 dana procjedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu a višnje nemojte da bacite.


Ukoliko ste koristili višnje sa košticama, očistite od koštica i koristite za kolače ili  ih jednostavno prelijete sa crnom čokoladom i poslužite gostima dobro rashlađene.

Uživajte u ovom slatkom zadovoljstvu!

Foto:kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar