četvrtak, 11. lipnja 2020.

Kolač s višnjama ,bez pečenja, gotov za tren


Iskoristite sezonu višnje koja je u punom jeku i vrlo lako je možete pronaći na našim tržnicama, te napravite preukusni kolač s višnjama koji će vas oduševiti.




                  Kolac sa visnjama i grizom — Coolinarika



Potrebno:

  • - 18 žlica griza
  • - 18 žlica šećera
  • - 500g svjeđih višnji ili 2 tegle kompota od višanja
  • - 4 pudinga od vanilije
  • - 1 l mlijeka
  • - 30 dkg margarina
  • - 4 vrećice šlaga
  • - pettit beure keksi

Priprema:

Višnje očistiti od košpica,posuti šećerom da malo odstoje,kratko ih prokuhati ali ne predugo kako bi ostale cijele i puste sok, potom ocijediti sok i dosuti vode da dobijete količinu od jednog litra.
Griz i šećer skuhati u soku od višanja. Ukuhati u gustu smjesu.
Ukoliko koristite višnje iz tegli,postupak je isti,jedino nije potrebno kuhati višnje,samo ih ocijedite. 
Dodati višnje i dobro promiješati te ih ravnomjerno rasporediti na kekse koje smo posložili u jedan sloj na dno tepsije . 
Kekse nije potrebno namakati upiti će vlagu i smekšati se. 
Ostavite da se ohladi.
Staviti litar mlijeka zajedno s margarinom da prokuha.
Prašak od pudinga i šećer  zamutiti u nekoj posudici s malo mlijeka da nema grudvica,istresti u prokuhano mlijeko te dobro mješajući kuhati dok se masa ne zgusne.
Preliti po ohlađenom kolaču i ohladiti.
Na ohlađen kolač nanjeti umućen šlag i ukrasiti po želji.
Dobar tek!

Izvor:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar