Iskoristite sezonu višnje koja je u punom jeku i vrlo lako je možete pronaći na našim tržnicama, te napravite preukusni kolač s višnjama koji će vas oduševiti.
Potrebno:
- - 18 žlica griza
- - 18 žlica šećera
- - 500g svjeđih višnji ili 2 tegle kompota od višanja
- - 4 pudinga od vanilije
- - 1 l mlijeka
- - 30 dkg margarina
- - 4 vrećice šlaga
- - pettit beure keksi
Priprema:
Višnje očistiti od košpica,posuti šećerom da malo odstoje,kratko ih prokuhati ali ne predugo kako bi ostale cijele i puste sok, potom ocijediti sok i dosuti vode da dobijete količinu od jednog litra.
Griz i šećer skuhati u soku od višanja. Ukuhati u gustu smjesu.
Ukoliko koristite višnje iz tegli,postupak je isti,jedino nije potrebno kuhati višnje,samo ih ocijedite.
Dodati višnje i dobro promiješati te ih ravnomjerno rasporediti na kekse koje smo posložili u jedan sloj na dno tepsije .
Kekse nije potrebno namakati upiti će vlagu i smekšati se.
Ostavite da se ohladi.
Staviti litar mlijeka zajedno s margarinom da prokuha.
Prašak od pudinga i šećer zamutiti u nekoj posudici s malo mlijeka da nema grudvica,istresti u prokuhano mlijeko te dobro mješajući kuhati dok se masa ne zgusne.
Preliti po ohlađenom kolaču i ohladiti.
Na ohlađen kolač nanjeti umućen šlag i ukrasiti po želji.
Dobar tek!
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar