Ovo fantastično jelo odiše zdravim sastojcima, prekrasno miriše a uz to topi se u ustima. Fino hrskava a ujedno kremasta i mekana savijača oduševit će sve vaše ukućane, a nestane za tren jer je zaista jamii....

Potrebno:
- 500 gr kora za savijače
- 1 manja naribana buča ili pola srednje velike, oko 500 g
- 500 g svježeg sira ili tofua za vegetarijance
- 1 žlica soli
- 250 g kiselog vrhnja (sojino za vegane)
Priprema:
Prvi korak je da uključite pećnicu na 200 C da se zagrije dok pripremate savijaču.
BUČU naribati na rende,posoliti te ostaviti da kratko odstoji i pusti vodu.
Buču zatim staviti u cjediljku i rukama dobro istiskivati vodu.
Tako ocijeđenu buču tada pomiješati s ostalim sastojcima.
List tankog tijesta odnosno kore poprskajte rastopljenim maslacem ili uljem, stavite drugi list tankog tijesta, također poprskajte maslacem ili uljem, premažite dijelom nadjeva i savijte u savijaču.
Postupak ponovite sa ostalim tijestom i nadjevom.
Zamotana se bučnica stavi u lim koji ste prethodno premazali uljem ili maslacem.
Kistom premazati maslac ili ulje po bučnici i staviti u pećnicu.
Peći oko 30 min ili dok površina lagano ne potamni.
Poslužiti vruće. Dobar tek!
Napomena: Ovaj recept za savijaču možete koristiti i u slatkoj varijanti gdje umjesto soli dodajete šećer po vašem ukusu te umjesto kiselog vrhnja dodajete slatko vrhnje i jedan vanilin šećer, a gotovu savijaču posuti štaub šećerom.
Izvor:atma.hr
Nema komentara:
Objavi komentar