Ako želite zdrav obrok za koji vam neće trebati puno vremena ,ovo je pravi recept za vas. Jednostavni pileći kari sa slatkim krompirom i špinatom je jelo koje ćete voljeti, sprema se brzo ,lako i zaista jamiii...

Potrebno:
- 500g slatkog krompira, oguliti i izrezati na komade veličine grickalica
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 fileta pilećih bedara bez kože, svaki izrezan na velike komade
- 1 veliki crveni luk, narezan na kolutove
- 2 kašike curry paste
- 2 velike rajčice, grubo isjeckane
- 125g špinata
Priprema:
Slatki krompir kuhajte u kipućoj, slanoj vodi 5-7 min, dok samo ne omekša.
Dobro ocijedite, a zatim ostavite.
U međuvremenu, zagrejte ulje u velikoj tavi, pa dodajte piletinu i luk.
Kuhajte 5-6 min dok piletina ne porumeni i ne skuha.
Umiješajte curry pastu, kuhajte 1 min, dodajte paradajz, pa kuhajte još min.
Sipajte u 100ml kipuće vode i dobro izmešajte.
Pustite da se pirja na 5 minuta, dodajte špinat, pa kuvajte 2 min dok se ne uvene.
Narežite krompir i prokuvajte. Poslužite uz pirinač i prepečeni hljeb.
Chicken curry with sweet potato
INGREDIENTS:
- 500g sweet potato, peeled and cut into bite-size pieces
- 1 tbsp olive oil
- 4 skinless chicken thigh fillets, each cut into large chunks
- 1 large red onion, cut into wedges
- 2 tbsp rogan josh curry paste
- 2 large tomatoes , roughly chopped
- 125g spinach
METHOD:
- Cook the sweet potatoes in boiling, salted water for 5-7 mins until just tender. Drain well, then set aside. Meanwhile, heat the oil in a large frying pan, then add the chicken and onion. Cook for 5-6 mins until the chicken is browned and cooked through. Stir in the curry paste, cook for 1 min, add the tomatoes, then cook for another min.
- Pour in 100ml boiling water and mix well. Simmer for 5 mins, add the spinach, then cook for 2 mins until wilted. Fold in the potatoes and heat through. Serve with rice and naan breads.
- Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar