subota, 20. lipnja 2020.

Uz ovu namirnicu skidajte lako kilograme i poboljšajte svoje zdravlje


Đumbir je začin za kojeg još znaju reći da diže iz mrtvih, toliko je dobar jer sadrži tvar gingerol koja djeluje protuupalno i neutrališe slobodne radikale u tijelu a neke studije su pokazale da čak može smanjiti i rizik od raka. Mnoge su dobrobiti od ove moćne biljke, s toga evo nekoliko u čemu vam može pomoći.....



                        

Sprečava glavobolju
Đumbir je prirodan način za rješavanje glavobolje, ali bez nuspojava hemijskih formulacija. Studije su pokazale da svakodnevna konzumacija đumbira može spriječiti pojavu glavobolju pa čak i migrene.
U borbi protiv viška kilograma
Gubitak tjelesne težine je zahtjevna stvar jer tijelo na pohranjenu masnoću gleda kao na svoju pričuvu u hitnim slučajevima. Đumbir može biti izvrstan izvor podrške koji zadržava vaš metabolizam, što je važno jer ga intenzivna dijeta često usporava, a jednom kada se metabolizam uspori, vjerovatno je da će te povratiti svu izgubljenu težinu kada prestanete s dijetnom prehranom.
Smanjuje upale po cijelom tijelu
Upala je obrambeni mehanizam tijela koji je koristan kada je potrebno izolirati ozlijeđeni ili inficirani dio tijela kako bi se ograničila šteta na drugim područjima. No, hronične upale poput artritisa znaju biti jako bolne, a đumbir sadrži protuupalna koja dovode do olakšanja.
Smanjuje rizik od raka
Jedno istraživanje pokazalo je da đumbir ubija ćelije raka jajnika brže i sigurnije od lijekova za kemoterapiju. Nadalje, otkriveno je da đumbir sprječava upalu debelog i tankog crijeva, što ujedno smanjuje i  rizik od karcinoma tih dijelova tijela.
Izvor:avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar