petak, 22. srpnja 2016.

Neodoljivo ukusna krempita s malinama


Malo je onih koji nisu ljubitelji finih voćnih poslastica,a ljeto je pravo vrijeme kad te neodoljive ,slasne,kremaste torte i kolače u kombinaciji s voćem možemo pripremati u izobilju.Danas sam pronašla jedan takav i morala sam ga probati,šta reći,fantastičnooooo kiselo slatki spoj,užitak za nepce....




Potrebno je:
- pakovanje lisnatog testa,
- jedno jaje,
- 500 ml slatke pavlake,
- 2 kesice želatina,
- 80 g šećera u prahu,
- kašičica narendane limunove kore,
- 500 ml jogurta,
- 250 g malina.

Priprema:
Lisnato testo razvijte na radnoj površini posutoj brašnom. Tijesto podijelite na dva dijela i stavite u pleh tako da se kore ne dodiruju. Premažite ih umućenim jajetom, izbjegavajući ivice da bi bolje narasle. 

Pecite ih oko 15 minuta na 200 stepeni. 

U umućenu slatku pavlaku dodajte želatin, šećer, narendanu limunovu koru, jogurt i trećinu malina. 

Dvije trećine dobijenog krema rasporedite po jednoj kori i stavite drugu koru. 

Premažite preostalim kremom i ukrasite svježim malinama.

Umjesto malina možete koristiti i drugo sezonsko voće po vašem izboru a sjajan izbor su borovnice i kupine.

Izvor:ZenaBlic,Foto: Shutterstock


Nema komentara:

Objavi komentar