subota, 17. veljače 2018.

Neodoljiva torta sa suvim grožđem i čokoladom


Današnji recept je za preukusnu tortu sa suvim grožđem natopljenim u rumu, očaravajući ukus i primamljiv izgled oduševiće sve ljubitelje slatkiša, i zaista je jamiii....


Potrebno:

Za kore:
8 jaja
200 g šećera
200 g oraha
2 štangle narendane čokolade

Za fil:
4 jajeta
200 g šećera
3 štangle čokolade za kuvanje
250 g maslaca
100 g suvog grožđa prethodno iseckanog i natopljenog u rumu

Način pripreme

Umućenom snegu od belanaca postepeno dodajte 8 kašika šećera i 8 žumanaca. Na kraju stavite mlevene orahe i rendanu čokoladu. Pecite u podmazanom kalupu za tortu na 180 stepeni.

Gotovu koru presecite na tri dela. Umutite potom 4 cela jajeta sa 200 g šećera i kuvajte na pari dok se fil ne zgusne. Dodajte otopljenu čokoladu pa ostavite da se hladi. Penasto umutite maslac, pa neprestano muteći mikserom dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila, dok masa ne postane penasta.

Odvojte jednu trećinu fila za spoljašnje strane torte a u dve trećine dodajte suvo grožđe i filujte. Ukrasite tortu narendanom čokoladom.


Izvor.novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar