Neki vole voćne torte a neki čokoladne, fine kremaste,ovaj recept je spoj voća i fine kreme sa slatkom pavlakom i gustinom,sigurno će vas osvježiti i tražit ćete zalogaj više,jer usitinu je jamiii
Potrebno:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 120 g brašna
- 60 g gustina
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za krem
- 1 konzerva kompota od ananasa,
- 40 g gustina,
- 60 g šećera,
- 500 ml pavlake,
- 1 kašičica šećera u prahu
Način pripreme
Prvo je potrebno odvojiti belanca od žumanaca,zatim izmutiti mikserom belanca i postepeno dodavati šećer, vanilin šećer i žumanca jedno po jedno.
Dodati brašno koje je pomešano sa praškom za pecivo i gustinom.
Smesu sipati u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Umeđuvremenu pripremiti krem.
Deo soka od ananasa izmešati sa gustinom i šećerom, a ostatak soka staviti da se kuva.
Kada provri, sipati gustin i kratko prokuvati i ohladiti.
Dodati ananas koji je isečen na manje komade i čvrsto umućenu slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Pečenu i ohlađenu koru iseći na dva dela i filovati pripremljenim kremom.
Površinu torte premazati kremom i ukrasiti voćem i dobro ohladiti.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar