petak, 8. ožujka 2019.

Štrudla kojoj nemožete odoliti - štrudla sa đumbirom


Za sve ljubitelje štrudli,ovaj recept je zaista fantastičan , spoj moćnog đumbira,voća i orašastih plodova zadivit će i najvećeg probirljivca.Jednom kad napravite ,htjet ćete ponovo i ponovo,uistinu je jamiii...



                                       Strudla sa djumbirom
Potrebno:

- 500 g lisnatog testa

- 500 g jabuka


- 40 g suvog grožđa


- 50 g šećera


- 50 g prepečenih mlevenih lešnika


- 50 g maslaca


- 1 jaje


- 1 kašika cimeta

- đumbir po ukusu


- 2 kašike ruma 

Priprema:

Oljuštene i izrendane jabuke pržite u tiganju sa zagrejanim maslacem. 


Sklonite sa šporeta, dodajte pripremljen šećer, suvo grožđe, đumbir, cimet, vanilin šećer, rum i mlevene lešnike.

Lisnato testo otopite i na radnoj površini posutoj sa malo brašna, rastanjite pa preko kore stavite deo pripremljenog fila. 




Koru sa filom urolajte u štrudlu pa zatim stavite u pouljen pleh. 

Postupak ponovite i sa drugim delom lisnatog testa i fila. 

Žumance umutite sa malo ulja i time premažite štrudlu, stavite u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.

Ispečenu štrudlu isecite na parčad širine oko 4 cm pa pospite sa prah šećerom.



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar