Za sve ljubitelje štrudli,ovaj recept je zaista fantastičan , spoj moćnog đumbira,voća i orašastih plodova zadivit će i najvećeg probirljivca.Jednom kad napravite ,htjet ćete ponovo i ponovo,uistinu je jamiii...

Potrebno:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g jabuka
- 40 g suvog grožđa
- 50 g šećera
- 50 g prepečenih mlevenih lešnika
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- 1 kašika cimeta
- đumbir po ukusu
- 2 kašike ruma
Priprema:
Oljuštene i izrendane jabuke pržite u tiganju sa zagrejanim maslacem.
Sklonite sa šporeta, dodajte pripremljen šećer, suvo grožđe, đumbir, cimet, vanilin šećer, rum i mlevene lešnike.
Lisnato testo otopite i na radnoj površini posutoj sa malo brašna, rastanjite pa preko kore stavite deo pripremljenog fila.
Koru sa filom urolajte u štrudlu pa zatim stavite u pouljen pleh.
Postupak ponovite i sa drugim delom lisnatog testa i fila.
Žumance umutite sa malo ulja i time premažite štrudlu, stavite u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.
Ispečenu štrudlu isecite na parčad širine oko 4 cm pa pospite sa prah šećerom.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar