nedjelja, 8. ožujka 2020.

Mirisna štrudla s djumbirom,jabukama i groždjicama


Današnji recept je za štrudlu s jabukama i djumbirom koju ćete sigurno obožavati, tako mirisna i zanosna da jednostavno traži zalogaj više, zaista jamii...


                     Slikovni rezultat za štrudla sa jabukama i đumbirom slike

Potrebno:

- 500 g lisnatog tjesta

- 500 g jabuka


- 40 g suvog grožđa


- 50 g šećera, 50 g mljevenih lješnika malo prepečenih

- 50 g maslaca


- 1 jaje 


- 1 kašika cimeta, djumbir

- 2 kašike ruma

Priprema:


Oprane ,oljuštene i izrendane jabuke propržite u tiganju sa zagrijanim maslacem. 


Sklonite sa šporeta, dodajte pripremljen šećer, suvo grožđe, đumbir, cimet, vanilin šećer, rum i mljevene lješnike.

Odmrznuto lisnato tjesto stavite na radnoj površini posutoj sa malo brašna, rastanjite pa preko kore stavite dio pripremljenog fila. 


Koru sa filom urolajte u štrudlu pa zatim stavite u pouljen pleh. 

Postupak ponovite i sa drugim dijelom lisnatog testa i fila. 

Žumance umutite sa malo ulja i time premažite štrudlu, stavite u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.

Ispečenu štrudlu isjecite na parčad širine oko 4 cm pa pospite sa  šećerom u prahu.


Služite ohladjeno,dobar tek!


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar