Današnji recept je za štrudlu s jabukama i djumbirom koju ćete sigurno obožavati, tako mirisna i zanosna da jednostavno traži zalogaj više, zaista jamii...
Potrebno:
- 500 g lisnatog tjesta
- 500 g jabuka
- 40 g suvog grožđa
- 50 g šećera, 50 g mljevenih lješnika malo prepečenih
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- 1 kašika cimeta, djumbir
- 2 kašike ruma
Priprema:
Oprane ,oljuštene i izrendane jabuke propržite u tiganju sa zagrijanim maslacem.
Sklonite sa šporeta, dodajte pripremljen šećer, suvo grožđe, đumbir, cimet, vanilin šećer, rum i mljevene lješnike.
Odmrznuto lisnato tjesto stavite na radnoj površini posutoj sa malo brašna, rastanjite pa preko kore stavite dio pripremljenog fila.
Koru sa filom urolajte u štrudlu pa zatim stavite u pouljen pleh.
Postupak ponovite i sa drugim dijelom lisnatog testa i fila.
Žumance umutite sa malo ulja i time premažite štrudlu, stavite u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.
Ispečenu štrudlu isjecite na parčad širine oko 4 cm pa pospite sa šećerom u prahu.
Služite ohladjeno,dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar