Ukoliko ste ljubitelj voćnih torti i poslastica sa voćem tad obavezno pripremite i ove mirisne jabuke koje su zaista preukusne i vjerujem da će vam se jakoo dopasti!
Potrebno:
- 4 jabuke srednje veličine
- 500 ml vode
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer,
-4 kašike soka od limuna
- cimet, 80 g suvog grožđa
- 10 g svežeg đumbira
- 50 g iseckanih lešnika
- 1 šlag
Priprema:
U provrelu vodu dodati šećer, vanilin šećer, sok od limuna, cimet, očišćen i na listiće isečen đumbir. Sve zajedno kuvati na tihoj vatri oko 10 minuta.
Jabuke očistiti i izvaditi sredinu i staviti ih da se kuvaju u vodu sa šećerom (pazite dobro da ih ne prekuvate). Pred sam kraj kuvanja dodati pripremljeno suvo grožđe.
Jabuke staviti u odgovarajuću posudu, preliti ih sa preostalom tečnošću u kojoj su se kuvale, posuti sa lešnikom koji ste prethodno sitno iseckali. Dodajte šlag koji ste umutili po uputstvu sa kesice.
Ovako pripremljene jabuke mogu se služiti tople ili hladne, ukusne su u oba slučaja.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar