Probajte ovaj izuzetan recept sa indijskim začinom kordamom, koji obogaćuje svako jelo a velike su benefiti od njega jer sadrži obilje vitamina i minerala. Vjerujem da će vas ovaj rižoto sa obiljem začina odmah osvojiti!
Potrebno:
- 300 grama riže dugog zrna
- 900 ml vode
- 120 g indijskog oraščića
- 4 klinčića
- 1/4 šalice sjemenki kardamoma
- 2 cm korice cimeta
- 1 žlica kima
- 3 glavice luka
- 120 grama sušenih grožđica
- 1 žličica kukurme
- 1 žličica šafrana
- 1 vezica korijandera
- maslinovo ulje i sol
Nasjeckajte dvije glavice luka, a jednu narežite na kolutove. Indijske oraščiće skupa s kardamom izmrvite u mužaru. U lonac vrele vode dodajte šafran i ostavite da se tako kuha na laganoj vatri.
U tavu stavite 3 žlice maslinovog ulja i kada se ugrije dodajte klinčić, koru cimeta i kim. Pomiješajte i pržite na srednje jakoj vatri. Nakon 2 minute dodajte mrvljene sjemenke indijskog oraščića i kardamoma, rižu, sjeckani luk, grožđice i kukurmu. Stalno miješajte i pržite do 4 minute. Kada je gotovo posloite, pomiješajte i stavite u vatrostalnu posudu.
Posipajte sve polovicom mrvljenih indijskih oraščića, prelijte vrelom vodom u kojoj se kuhao šafran pa stavite kuhati u pećnicu. Zagrijte ju na 220°C i pecite tako 25 minuta.
U drugoj tavi na maslinovom ulju pirjajte kolutove luka na srednje jakoj vatri oko 4 minute. Nasjeckajte korijander.
Kada je pilav gotov, rasporedite ga u tanjure, posipajte prženim kolutima luka, sjeckanim korijanderom i ostatkom mrvljenih indijskih oraščića.
Izvor:net.hr
Nema komentara:
Objavi komentar