utorak, 24. studenoga 2020.

Izuzetan recept za rižoto sa indijskim začinima, odmah će vas osvojiti

 Probajte ovaj izuzetan recept sa indijskim začinom kordamom, koji obogaćuje svako jelo a velike su benefiti od njega jer sadrži obilje vitamina i minerala. Vjerujem da će vas ovaj rižoto sa obiljem začina odmah osvojiti!





Potrebno:

  • 300 grama riže dugog zrna
  • 900 ml vode
  • 120 g indijskog oraščića
  • 4 klinčića
  • 1/4 šalice sjemenki kardamoma
  • 2 cm korice cimeta
  • 1 žlica kima
  • 3 glavice luka
  • 120 grama sušenih grožđica
  • 1 žličica kukurme
  • 1 žličica šafrana
  • 1 vezica korijandera
  • maslinovo ulje i sol
Priprema:

Nasjeckajte dvije glavice luka, a jednu narežite na kolutove. Indijske oraščiće skupa s kardamom izmrvite u mužaru. U lonac vrele vode dodajte šafran i ostavite da se tako kuha na laganoj vatri.

U tavu stavite 3 žlice maslinovog ulja i kada se ugrije dodajte klinčić, koru cimeta i kim. Pomiješajte i pržite na srednje jakoj vatri. Nakon 2 minute dodajte mrvljene sjemenke indijskog oraščića i kardamoma, rižu, sjeckani luk, grožđice i kukurmu. Stalno miješajte i pržite do 4 minute. Kada je gotovo posloite, pomiješajte i stavite u vatrostalnu posudu.

Posipajte sve polovicom mrvljenih indijskih oraščića, prelijte vrelom vodom u kojoj se kuhao šafran pa stavite kuhati u pećnicu. Zagrijte ju na 220°C i pecite tako 25 minuta.

U drugoj tavi na maslinovom ulju pirjajte kolutove luka na srednje jakoj vatri oko 4 minute. Nasjeckajte korijander.

Kada je pilav gotov, rasporedite ga u tanjure, posipajte prženim kolutima luka, sjeckanim korijanderom i ostatkom mrvljenih indijskih oraščića.

Izvor:net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar