ponedjeljak, 7. prosinca 2020.

Domaći mančmalov, gotov za tren a perukusan

 Obradujte svoje malene i napravite fantastični domaći mančmalov kojem se prosto nemože odoljeti, tako fin i kremast jednostavno miriše na još...






Potrebno:

- 5 jaja

- 1 čaša šećera

- 125g istopljenog putera

- pola čaše mlijeka

- 2 kašike kakaa

- 1 čaša nepuna brašna

- pola paraška za pecivo

- 100g čokolade


Priprema:

Žumanjke odvojiti od bjelanjaka pa mutiti uz dodavanje  šećera, zatim puter i mliujeko a na kraju kakao i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.

Tijesto istresti u podmazan pleh i peći 10 minuta na temperaturi od 250C.

Na pečeno tijesto istresti snijeg koji ste umutili od bjelanjaka i 10 kašika šećera.

Vratiti kolač u toplu već isključenu rernu i ostaviti da se isuši.

Preko toplog kolača preliti glazuru od 100g istopljene čokolade sa malo ulja ili putera, te kolač dmah isjeći na kocke kako bi se čokolada malo slila niz kocke.

Dobar tek!

Foto:youtube.com

Nema komentara:

Objavi komentar