srijeda, 31. ožujka 2021.

Iskoristite ostatke kiselog kupusa i napravite ovo preukusno jelo - Srpski kiseli kupus

 Ako vam je ostalo kiselog kupusa, sad je pravo vrijeme da napravite jako ukusan obrok za srpski kiseli kupus, jelo koje se pravi u jednoj posudi i koje će vas prijatno iznenaditi i okrijepiti vaše tijelo bogatim sastojcima, s toga pokušajte sigurno će vam se dopasti!





Potrebno:

- 500g suvog svinjskog malo masnijeg mesa

- 3 glavice crnog luka

- 1kg kiselog kupusa

- 100g slanine

- peršun, celer, slatka paprika

- so, biber


Priprema:

Meso izrezati na parčad, slaninu nasjeckati, luk takođe nasjeckati.

Luk i slaninu pržiti dok požuti, zatim preko toga ređati red kupusa pa red mesa, sjeckanog peršuna i celera.

Posoliti, dodati biber i slatku papriku.

Nasuti vodu, tako da kupus bude prekriven i kuhati.

Dok se jelo kuha, obavezno treba biti poklopljeno.

Kuhati bez miješanja oko pola sata na umjerenoj temperaturi.

Prijatno!

Foto:alo.rs

Nema komentara:

Objavi komentar