Ako vam je ostalo kiselog kupusa, sad je pravo vrijeme da napravite jako ukusan obrok za srpski kiseli kupus, jelo koje se pravi u jednoj posudi i koje će vas prijatno iznenaditi i okrijepiti vaše tijelo bogatim sastojcima, s toga pokušajte sigurno će vam se dopasti!
Potrebno:
- 500g suvog svinjskog malo masnijeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 1kg kiselog kupusa
- 100g slanine
- peršun, celer, slatka paprika
- so, biber
Priprema:
Meso izrezati na parčad, slaninu nasjeckati, luk takođe nasjeckati.
Luk i slaninu pržiti dok požuti, zatim preko toga ređati red kupusa pa red mesa, sjeckanog peršuna i celera.
Posoliti, dodati biber i slatku papriku.
Nasuti vodu, tako da kupus bude prekriven i kuhati.
Dok se jelo kuha, obavezno treba biti poklopljeno.
Kuhati bez miješanja oko pola sata na umjerenoj temperaturi.
Prijatno!
Foto:alo.rs
Nema komentara:
Objavi komentar