srijeda, 14. rujna 2022.

20 minutno savršenstvo od doručka sa slaninom i gljivama

 Ovo brzo i jednostavno jelo odlična je alternativa sendviču za doručak. Napravite svoj paprikaš od ostataka kruha koji imate i ispecite ga sa slaninom, gljivama, rajčicama i jajetom.





Potrebno:

4 žličice ulja

250 g ostataka kruha (dobro ide ciabatta ili baguette), narezanog na kockice od 3 cm

250 g dimljene slanine, sitno narezane

300 g šampinjona narezanih na četvrtine

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica luka u prahu

250 g cherry rajčica, prepolovljenih

4 jaja

75 g zrelog sira cheddara, naribanog


Priprema:


1.Zagrijte 3 žličice ulja na srednje jakoj vatri u velikoj, dubokoj tavi. Dodajte kockice kruha i kuhajte dok ne počnu hrskati ili posvuda hrskaju (ovisno o tome kako volite).


2. Izvadite kockice kruha na tanjur, vratite tavu na vatru i dodajte preostalu 1 žličicu ulja.


3. Dodajte slaninu, gljive, češnjak u prahu i luk u prahu; posolite. Pržiti 5-10 min dok se sve ne skuha i voda iz gljiva ne ispari.


4. Vratite kockice kruha u tavu zajedno s rajčicama i promiješajte da se sjedine. Prethodno zagrijte roštilj.


5. Napravite u dobivenoj smjesi 4 mjesta u  posudi i razbijte jaje u svako, posipajte sir preko i okolo i kuhajte 5 minuta dok se dno jaja ne počne kuhati. Stavite pod vrući roštilj da dovršite i rastopite sir.


I to je to, uživajte u ovom savršenom obroku, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar