petak, 9. lipnja 2023.

20 minutna jako zdrava i ukusna Zdjelice od teriyaki gljiva i smeđe riže

Ako ste u žurbi ovaj recept je pravi izbor za vas, jako zdravo i ukusno jelo! Napravite uravnoteženu zdjelu riže u samo 20 minuta uz ovaj ukusni recept s gljivama od kestena. Možete čak i sami odabrati svoje povrće!






Potrebno:

1 žlica sjemenki sezama

2 žličice sezamovog ulja

250 g pakiranje kesten gljive, prepoloviti ili narezati ako su veliki

15 g svježeg đumbira, oguljenog i narezanog na fine šibice

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

4 mlada luka, obrezana i sitno narezana

100 g teriyaki umaka

250 g integralne riže za mikrovalnu u vrećici

1 mrkva oguljena i sitno nasjeckana ili krupno naribana

½ krastavca, sitno narezanog


Priprema:

Tostirajte sjemenke sezama u velikom, suhom woku ili tavi za prženje na srednje jakoj vatri 2 minute, miješajući tavu, dok ne porumene. Prebacite na tanjur i ostavite sa strane.

Obrišite tavu, dodajte sezamovo ulje i vratite na jaku vatru. Dodajte gljive i pržite uz miješanje 5-7 minuta dok ne porumene. Dodajte đumbir, češnjak i bijele dijelove mladog luka. Pržite uz miješanje još 1 minutu, zatim umiješajte teriyaki umak. Kuhajte 1-2 minute dok se ne zagrije, zatim maknite s vatre.

Zagrijte rižu prema uputama za pakiranje i podijelite u 2 zdjele ili tanjura. 

Dodajte mrkvu i krastavac u zdjelu u odvojenim hrpicama. Žlicom rasporedite gljive i na vrh stavite vrhove zelenog mladog luka i pržene sjemenke sezama.

I to je to, uživajte, dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar