Potrebno:
1 žlica sjemenki sezama
2 žličice sezamovog ulja
250 g pakiranje kesten gljive, prepoloviti ili narezati ako su veliki
15 g svježeg đumbira, oguljenog i narezanog na fine šibice
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
4 mlada luka, obrezana i sitno narezana
100 g teriyaki umaka
250 g integralne riže za mikrovalnu u vrećici
1 mrkva oguljena i sitno nasjeckana ili krupno naribana
½ krastavca, sitno narezanog
Priprema:
Tostirajte sjemenke sezama u velikom, suhom woku ili tavi za prženje na srednje jakoj vatri 2 minute, miješajući tavu, dok ne porumene. Prebacite na tanjur i ostavite sa strane.
Obrišite tavu, dodajte sezamovo ulje i vratite na jaku vatru. Dodajte gljive i pržite uz miješanje 5-7 minuta dok ne porumene. Dodajte đumbir, češnjak i bijele dijelove mladog luka. Pržite uz miješanje još 1 minutu, zatim umiješajte teriyaki umak. Kuhajte 1-2 minute dok se ne zagrije, zatim maknite s vatre.
Zagrijte rižu prema uputama za pakiranje i podijelite u 2 zdjele ili tanjura.
Dodajte mrkvu i krastavac u zdjelu u odvojenim hrpicama. Žlicom rasporedite gljive i na vrh stavite vrhove zelenog mladog luka i pržene sjemenke sezama.
I to je to, uživajte, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar