nedjelja, 24. svibnja 2015.

Tufahije


  Evo jedan ne tako zahtjevan recept koji će vas osvojiti svojim osvježavajućim ukusom i brzinom pripremanja. Djeca uživaju da jedu ovu poslasticu . Zašto ne probati !


 Tufahije :
  
      Uzeti nekoliko jabuka ( zavisno od broja osoba ) srednje veličine , oguliti ih i manjom kašikom izbušiti im sredinu , zatim ih poredati u šerpu u kojoj je skuhana blaga agda ( prokuhana voda i šećer po želji  koliko želite da bude slatko), ali tako da jabuke budu u agdi do pola .Kada malo prokuhaju u agdi , jabuke pažljivo okrenuti da bi se i druga polovina skuhala , zatim ih polako vaditi i stavljati na tacnu ili manji tanjir . Sada udubljenja jabuka napuniti mljevenim orasima pomiješanim sa agdom u kojoj su se kuhale jabuke ( po želji se mogu dodati grožđice ili još zasladiti ).
Preko hladnih tufahija staviti šlag i posuti sa mljevenim orasima ili cokoladom .






Nema komentara:

Objavi komentar