petak, 1. srpnja 2016.

Punjene juneće šnicle u umaku


Pripremite šnicle na malo drugačiji način,vjerujem da će vam se dopasti,jedinstveni spoj mozzarelle ,suhog mesa,mljevenog mesa i začina u sočnom umaku od vina i vrhnja......


Sastojci:
-  500 g junećih šnicli
-  250 g mljevenog mesa
-  12 kriški suhog mesa
-  50 g mozzarelle
-  2 čehna bijelog luka, 1 crveni luk
-  100 ml vode
-  200 ml vrhnja
-  200 ml crvenog vina, so, biber
Priprema:
 Meso istući vrlo tanko. Mljeveno meso pomiješati sa sirom, posoliti i pobiberiti. Na svaku šniclu staviti malo suhog mesa, mljevenog mesa i zamotati kao sarmu. Prema potrebi, učvrstiti čačkalicom i pržiti u tavi dok ne porumene sa svih strana. Izvadite iz tave i stavite sa strane. U istoj posudi prepržite crveni i bijeli luk. Dodajte vodu i vino pa vratite šnicle da se krčkaju. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne.
Služite uz kuhano pvrće,pire krompir ili rižoto.Dobar tek!
Izvor:Azramag.ba

Nema komentara:

Objavi komentar