petak, 1. srpnja 2016.

Teleće šnicle u mirisnom i sočnom sosu od paprike


Šnicle se mogu pripremati na razne načine,ali danas sam pronašla i isprobala nešto sasvim novo,šnicle u ukusnom i sočnom sosu od paprike,probajte ,miris i ukus su fantastični......


Sastojci:
-  8 tankih telećih šnicli (od po 70 g)
-  so, mljeveni biber
 Za sos od paprike:
-  po 1 crvena, žuta i zelena paprika, čehno bijelog luka
-  100 ml supe od povrća, 1/2 tegle ajvara (350 ml), 100 ml pavlake, kašika sjeckanog origana, so, biber
Priprema:
Dobro oprati šnicle, prosušiti ih, a onda posoliti i pobiberiti s obje strane. Zatim ih pržiti nekoliko minuta u tavi. Izvaditi šnicle iz tave, uviti u aluminijsku foliju i ostaviti da odstoje neko vrijeme. Dobro oprati ljute papričice, isjeći prvo na polovine, a onda na tanke trake. Oprati i oljuštiti bijeli luk i isjeći na kockice. Kockice bijelog luka, trakice paprike i ostatak masnoće sipati u tavu u kojoj su pržene šnicle i sve dinstati otprilike dvije minuta, tako da se sok od pečenja skine s dna tave. Izvaditi povrće. Supu, ajvar i pavlaku sipati u tavu i u to dodati origano. Sve onda kuhati uz stalno ili povremeno miješanje. Na kraju posoliti, pobiberiti, sipati sos u tanjire i u njemu servirati povrće i šnicle. Služiti dok je jelo još toplo.
Prilog po izboru uz sezonsku salatu.Dobar tek!
Izvor:Azramag.ba

Nema komentara:

Objavi komentar