Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 27. svibnja 2015.
Zapečene punjene tikvice
Tikvice su jako zdrave i ukusne ,mogu se pripremati na više načina a danas donosim meni najdraže jelo koje nije baš tako zahtjevno.Vaša djeca će ga obožavati .
Zapečene punjene tikvice :
- 4 tikvice
- 500 gr. mljevenog mesa
- 2 glavice crvenog luka
- 2 češnja bijelog luka
- 2 svježa paradajza ili paradajz pire
- 100 ml. maslinovog ulja ( ili nekog drugog )
- peršun,lovorov list,so, biber, vegeta
Bešamel umak :
- 40gr. maslaca
- 30gr. brašna
- 500ml. mlijeka
- 2 jaja
- 1 kašika permezana i so
Priprema :
Tikvice (manje) operite i presijecite po dužini .Nemojte guliti tikvice nego ih ostavite s korom , kašikom izdubite sredinu tikvica pa dodajte mesu i ostalim sastojcima kad budete pripremali .
Poređati tikvice u vatrostalnu posudu koja je prethodno premazana masnoćom ,puniti ih sa pripremljenim nadjevom a potom preliti bešamel umakom a preko staviti naribanog sira i sve peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni C oko 30 minuta ,sve dok sir ne porumeni .Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar