utorak, 30. lipnja 2015.

Njoki u umuka od šampinjona


Njoki s umakom od šampinjona


U dane kad imamo puno obaveza ili jednostavno ne stignemo raditi nešto kompliciranije, ovakve jednostavne ideje za ručak nam uvijek dobro dođu. Osobno volim tjesteninu stvarno na sve načine, s piletinom, mljevenim mesom, uz razne salate i za mene je to uvijek dobar izbor i odličan ručak. Da bi napravili ručak koji će naši ukućani s guštom pojesti ne moramo satima stajati uz štednjak, važno je samo da dodamo najvažniji začin – ljubav – i naši najdraži će zasigurno to osjetiti, zalogaj po zalogaj.
Sastojci:
  • šampinjoni
  • ulje
  • glavica luka
  • začini: sol, papar
  • peršin
  • češnjak
  • voda
  • vrhnje za kuhanje ili kiselo vrhnje
  • sir
  • za prilog: njoki / tjestenina / riža

Priprema:
Za pripremu umaka od šampinjona možete koristiti svježe šampinjone, one iz konzerve ili smrznute.
Kad imam svježe gljive obično dio odvojim i narežem na sitne komadiće, napunim vrećice i tako pospremim u škrinju da imam za one dane kad nemam svježih gljiva.
U zdjelu stavite malo ulja i glavicu luka nasjeckanu na sitne kockice.
Popržite luk da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
Svježe šampinjone očistite, narežite na manje komadiće i isperite ih pod vodom.
U slučaju da koristite smrznute šampinjone, možete ih otopiti u vrućoj vodi, ali i ne morate, bit će dobro i ako ih izravno iz škrinje stavite na luk koji ste prethodno popržili na ulju.
Kad ste dodali šampinjone, dodajte i začine: sol i papar.
Zatim dodajte malo peršina i sitno nasjeckanog češnjaka prema želji.


Nema komentara:

Objavi komentar