subota, 20. veljače 2016.

Kiflice s medom

Idealne su uz popodnevnu kafu ili jutarnji čaj,mirisne i ukusne.....



Umutiti :

- 400 gr brašna
- 150 gr šećera
- 1 šoljica ulja
- 2 šoljice mlijeka
- 2 kašike meda
- 1 kašičica sode bikarbone



Priprema :

Sve sastojke izmiješati i podijeliti na 9 - 10 loptica.
Svaku lopticu razvući i presjeći na 4 dijela ,potom svaki dio filovatipopurenim i zaslađenim mljevenim orasima ili đemom po izboru ,savijati u kiflice počev od vana prema unutra.
Peći ih, a potom tople uvaljati u štaub šećer.



Ovo tijesto takođe možete koristiti i za pravljenje kolača od jabuka,tako što pola tijesta razvučete na dno pleha,a preko njega stavite dinstane ,zaslađene jabuke uz dodatak malo cimeta.
Odozgo stavite drugu polovinu razvučenog tijesta.
Kad se kolač ispeče ,posuti ga štaub šećerom.

Nema komentara:

Objavi komentar