subota, 20. veljače 2016.

Riba s krompirom na grčki način





Potrebno :


-  400g krompira i izrezati na klinove
- 1 glavica luka
, prepolovljena i narezana
- 2 češnja češnjaka, grubo isjeckani
- ½ žličice sušeni origano,
  ili ½ žlice nasjeckanog svježeg origana
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ limuna
, izrezati na klinove
- 2 velike rajčice
, izrezati na klinove
- 2 svježa riblja fileta bez kože (oko 200 g)
-  kašika peršina
, krupno isjeckan


Priprema :


Zagrijati pećnicu na 200C ,staviti krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje u posudu za prženje, dodati sve ostale začine, a zatim pomiješati sve zajedno sa  rukama,da sve bude pomiješano sa uljem . Pecite oko 15 minuta, ako nije dovoljno pečeno ,pecite 10 minuta više.

Dodajte limun i rajčice, i pecite 10 minuta, a zatim  na vrh stavite začinjene riblje filete i vratite u pećnicu 10 minuta više. Poslužite s peršinom raspršenim preko jela. 


Izvor :Dobra hrana Magazin

Nema komentara:

Objavi komentar