subota, 20. veljače 2016.

Hrskava pita sa špinatom




Potrebno :


- 200g špinata
- 175g staklenka sušene rajčice u ulju
- 100g feta sir, izdrobljen
- 2 jaja
- 1/2 od   250g pakiranje gotovih jufki za pitu



Priprema :


Stavite špinat u veliku tavu. Prelijte preko par žlica vode, pa kuhajte  par minuta. Istresite u sito, ostavite da se malo ohladi, a zatim ocijediti višak vode i grubo nasjeckati. Grubo nasjeckati rajčice i staviti u zdjelu zajedno s špinatom, feta sirom i jajima. Dobro izmiješati.

Pažljivo odmotati gotovo  jufke. Uzmite list jufke i četkicom ga premažite uljem  te stavite na dno pripremljenog kalupa,tako da ostane dovoljno jufke koja će visiti preko rubova. Četkicom premažite još tri sloja jufke ,stavljajući jednu preko druge ,potom istresite pripremljeni nadjev od špinata. Stavljajte komade jufke preko nadjeva,svaki premazujuči,potom kad ste sve upotrijebili,povucite strane koje vise preko ruba u sredinu,povite i provjerite dali je punjenje dobro prekriveno.Premažite četkicom sa malo više ulja.
Zagrijati  pećnicu na 180 ° C ,staviti  pitu i peći oko 30 minuta dok tijesto ne postane zlatno smeđe boje. Izvadite iz kalupa, narezati na kriške i poslužite uz salatu.

Izvor :Recept iz Dobra hrana magazin, srpnja 2007. godine

Nema komentara:

Objavi komentar