Potrebno :
- 200g špinata
- 175g staklenka
sušene rajčice u ulju
- 100g feta sir, izdrobljen
- 2 jaja
- 1/2 od 250g
pakiranje gotovih jufki za pituPriprema :
Stavite špinat u
veliku tavu. Prelijte preko par žlica vode, pa kuhajte par minuta. Istresite u sito, ostavite da se
malo ohladi, a zatim ocijediti višak vode i grubo nasjeckati. Grubo nasjeckati
rajčice i staviti u zdjelu zajedno s špinatom, feta sirom i jajima. Dobro
izmiješati.
Pažljivo odmotati
gotovo jufke. Uzmite list jufke i
četkicom ga premažite uljem te stavite
na dno pripremljenog kalupa,tako da ostane dovoljno jufke koja će visiti preko
rubova. Četkicom premažite još tri sloja jufke ,stavljajući jednu preko druge
,potom istresite pripremljeni nadjev od špinata. Stavljajte komade jufke preko
nadjeva,svaki premazujuči,potom kad ste sve upotrijebili,povucite strane koje
vise preko ruba u sredinu,povite i provjerite dali je punjenje dobro
prekriveno.Premažite četkicom sa malo više ulja.
Zagrijati pećnicu na 180 ° C ,staviti pitu i peći oko 30 minuta dok tijesto ne
postane zlatno smeđe boje. Izvadite iz kalupa, narezati na kriške i poslužite
uz salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar