petak, 22. prosinca 2023.

30 minutni jako ukusan i zdrav tajlandski curry s ribom/Thai curry with fish

 Danas isprobajte malo drugačiji curry i uživajte u ukusima Azije! Prepun živog zelenog povrća i aromatičnog umaka od kokosa, ovaj brzi i lagani tajlandski curry čini izvrsnu topliju večeru sredinom tjedna. Puno okusa i mirisa dolazi od korištenja i stabljika i listova korijandera u curryju - stabljike se kuhaju na početku kako bi se dobio mekši okus bilja, dok listovi daju svježinu na kraju.





Potrebno:

1 žlica suncokretovog ulja

1 tikvica, narezana na polumjesec

2 žlice tajlandske zelene curry paste

30g paket svježeg korijandera, stabljike nasjeckane, a listovi sačuvani

2 limete, jedna bez korice i soka, druga narezana na kriške za posluživanje

1 žlica glatkog maslaca od kikirikija

400 ml limenke svijetlog kokosovog mlijeka

215 g graška šećera

400 g bele ribe, narezane na komade od 3 cm

1-2 žličice ribljeg umaka

basmati riža, kuhana prema uputama za pakiranje, za posluživanje

šaka svježeg bosiljka, ubranih listova


Priprema:

Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi. Pržite tikvice na jakoj vatri 5 minuta. Dodajte pastu, stabljike korijandera i koricu limete i kuhajte 1-2 minute.

Maknite posudu s vatre i umiješajte maslac od kikirikija i kokosovo mlijeko. Vratite na vatru, pustite da zavrije, zatim smanjite i umiješajte grašak i ugnijezdite ribu u umak. Pirjajte 6-8 minuta, dok riba ne bude kuhana.

Začinite s 1-2 žličice ribljeg umaka, sokom od pola limete i malo crnog papra. Poslužite s polovicama riže i limete te ukrasite listićima korijandera i bosiljka.

I to je to, savršeno miriše i zaista preukusno, dobar tek!


Ingredients:

1 tbsp sunflower oil

1 courgette, sliced into half moons

2 tbsp Thai green curry paste

30g pack fresh coriander, stalks chopped and leaves reserved

2 limes, one zested and juiced, the other cut into slices to serve

1 tbsp smooth peanut butter

400ml tin light coconut milk

215g sugar snap peas

400g white fish, cut into 3cm chunks

1-2 tsp fish sauce

basmati rice, cooked to package instructions, to serve

handful of fresh basil, leaves picked

Method:

Heat the oil in a wok or large pan. Fry the courgettes over a high heat for 5 minutes. Add the paste, coriander stalks and lime zest, and cook for 1-2 minutes.

Remove the pan from the heat and stir in the peanut butter and coconut milk. Return to the heat, bring to the boil, then turn down and stir in the peas and nestle the fish into the sauce. Simmer for 6-8 minutes, until the fish is cooked through.

Season with 1-2 tsp fish sauce, the juice of half a lime and some black pepper. Serve with rice and lime halves and garnish with coriander and basil leaves.

Izvor:tesco.com

1 komentar:

  1. Život sa mnom nije bio lak nakon što se moj brak raspao kada je moj muž otišao zbog razvoda, ali zahvaljujem Bogu što je iskoristio DR GIDEON-a koji je poput boga na Zemlji da obnovi moj razoreni brak svojom moćnom čarolijom. Patio sam od depresije 11 mjeseci, ali danas sam tako sretan što sam upoznao DR GIDEON-a jer me njegova čarolija natjerala da povjerujem da su čarolije istine stvarne i djeluju. Pratila sam sve instrukcije koje mi je dao DR GIDEON jer je obećao da će me učiniti srećnom i ponosnom i zaista, sve se ovo desilo i moj muž mi se vratio klečeći na zemlji, tražeći moj oproštaj u roku od nekoliko dana od povezivanja sa njim i sada smo ponovo savršeno povezani za život. Mogu hrabro reći svima tamo da su čarolije DR GIDEON zaista najbolje i najmoćnije. Zauvijek sam mu zahvalan do kraja vremena. Tako da ga možete povezati na WhatsApp +2347042191323
    E-pošta: drgideon611@gmail.com

    OdgovoriIzbriši