petak, 22. prosinca 2023.

20 minutni jako zdrav i ukusan obrok od ribe s povrćem i rižom u sojinom umaku/20 minutes meal - Sticky soy-glazed fish

 Pripremite ovaj fantastičan obrok za samo 20 minuta, sigurna sam da će vas oduševiti! Koristite koju god ribu želite u ovom receptu. Napravite ljepljivu marinadu sa sojinim umakom i đumbirom, a zatim poslužite s pahuljastom rižom i šarenim povrćem.




Potrebno:

300 g riže dugog zrna, oprane

4 žlice soja umaka sa smanjenim udjelom soli

15 g svježeg đumbira, naribanog

2 žličice šećera ili granuliranog šećera

½ savojskog kupusa, bez jezgre i sitno narezanog

½ manjeg crvenog luka, sitno narezanog

1 mrkva oguljena i sitno nasjeckana ili naribana

1 limeta, ocijeđena

2 žličice maslinovog ulja, plus 1 žličica za četkanje

520g pakiranje smrznutih ribljih fileta


Priprema:

Skuhajte rižu prema uputama za pakiranje. U međuvremenu stavite umak od soje, đumbir i šećer u malu tavu i kuhajte na srednje laganoj vatri 5 minuta dok ne postane poput rijetkog sirupa i ne reducira se na pola.

Stavite kupus, luk i mrkvu u zdjelu, dodajte sok od limete, pokapajte 2 žličice maslinovog ulja i dodajte prstohvat soli; dobro promiješajte i ostavite sa strane.

Zagrijte roštilj na jako. Premažite plitku tepsiju ili pleh za pečenje s malo ulja, dodajte ribu i pecite je na roštilju 6-8 minuta dok se ne odledi ali ne ispeče. Ocijedite svu vodu iz pleha i ribi uklonite repove. Kistom premažite sojinu glazuru. Pecite na roštilju 3-4 minute dok riba ne bude pečena, ljušti se kad se lagano pritisne, a glazura bude ljepljiva.

Rahljajte rižu vilicom i poslužite uz slatku limetu i ribu, žlicom prelivši glazuru preko riže.

I to je to, uživajte u ovom jako zdravom i ukusnom jelu, dobar tek!


Ingredients:

300g long-grain rice, washed

4 tbsp reduced-salt soy sauce

15g fresh ginger, grated

2 tsp caster or granulated sugar

½ Savoy cabbage, cored and finely shredded

½ small red onion, finely sliced

1 carrot, peeled and finely shredded or grated

1 lime, juiced

2 tsp olive oil, plus 1 tsp for brushing

520g pack of frozen fish fillets


Method:

Cook the rice according to package instructions. Meanwhile, put the soy sauce, ginger and sugar in a small pan and simmer over a medium-low heat for 5 minutes until it resembles a thin syrup and is reduced by half.

Put the cabbage, onion and carrot in a bowl, add the lime juice, drizzle in 2 tsp olive oil and add a pinch of salt; toss well and set aside.

Heat the grill to high. Brush a shallow baking tray or grill tray with a little oil, add the fish and grill for 6-8 minutes until defrosted but not cooked through. Drain any water from the tray and remove the tails from the fish. Brush over the soy glaze. Grill for 3-4 minutes until the fish is cooked, flaking when pressed gently, and the glaze is sticky.

Fluff up the rice with a fork and serve with the lime slaw and the fish, spooning any glaze over the rice.


Izvor:tesco.com

1 komentar:

  1. Želim da podelim svoje neverovatno iskustvo sa dr Gideonom. Muž me je prevario i kada sam saznala da je to izazvalo svađu zbog čega je podneo zahtev za razvod. Zaplakala sam i odmah mi je pozlilo kada sam tražila nasumične priče na internetu, vidjela sam svjedočanstvo nekoga ko je imao sličan slučaj kao moj i kako je dr Gideon sklopio mir između parova. Kontaktirala sam ga i on mi je objasnio kako je moguće da se pomirim sa mužem i za nekoliko dana će otkazati razvod što sam i željela. Uradila sam sve što je tražio od mene i tačno tri noći nakon njegovog posla, moj muž je nazvao da se izvini za prevaru i zamolio me da dođem kući sa toliko obećanja. Cijenim vašu pomoć dr Gideon, vi ste zaista blagoslov. Kontaktirajte dr Gideona. Ako ste tamo, kontaktirajte ga na WhatsApp: +2347042191323
    E-pošta: drgideon611@gmail.com

    OdgovoriIzbriši