Pripremite ovaj fantastičan obrok za samo 20 minuta, sigurna sam da će vas oduševiti! Koristite koju god ribu želite u ovom receptu. Napravite ljepljivu marinadu sa sojinim umakom i đumbirom, a zatim poslužite s pahuljastom rižom i šarenim povrćem.
Potrebno:
300 g riže dugog zrna, oprane
4 žlice soja umaka sa smanjenim udjelom soli
15 g svježeg đumbira, naribanog
2 žličice šećera ili granuliranog šećera
½ savojskog kupusa, bez jezgre i sitno narezanog
½ manjeg crvenog luka, sitno narezanog
1 mrkva oguljena i sitno nasjeckana ili naribana
1 limeta, ocijeđena
2 žličice maslinovog ulja, plus 1 žličica za četkanje
520g pakiranje smrznutih ribljih fileta
Priprema:
Skuhajte rižu prema uputama za pakiranje. U međuvremenu stavite umak od soje, đumbir i šećer u malu tavu i kuhajte na srednje laganoj vatri 5 minuta dok ne postane poput rijetkog sirupa i ne reducira se na pola.
Stavite kupus, luk i mrkvu u zdjelu, dodajte sok od limete, pokapajte 2 žličice maslinovog ulja i dodajte prstohvat soli; dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Zagrijte roštilj na jako. Premažite plitku tepsiju ili pleh za pečenje s malo ulja, dodajte ribu i pecite je na roštilju 6-8 minuta dok se ne odledi ali ne ispeče. Ocijedite svu vodu iz pleha i ribi uklonite repove. Kistom premažite sojinu glazuru. Pecite na roštilju 3-4 minute dok riba ne bude pečena, ljušti se kad se lagano pritisne, a glazura bude ljepljiva.
Rahljajte rižu vilicom i poslužite uz slatku limetu i ribu, žlicom prelivši glazuru preko riže.
I to je to, uživajte u ovom jako zdravom i ukusnom jelu, dobar tek!
Ingredients:
300g long-grain rice, washed
4 tbsp reduced-salt soy sauce
15g fresh ginger, grated
2 tsp caster or granulated sugar
½ Savoy cabbage, cored and finely shredded
½ small red onion, finely sliced
1 carrot, peeled and finely shredded or grated
1 lime, juiced
2 tsp olive oil, plus 1 tsp for brushing
520g pack of frozen fish fillets
Method:
Cook the rice according to package instructions. Meanwhile, put the soy sauce, ginger and sugar in a small pan and simmer over a medium-low heat for 5 minutes until it resembles a thin syrup and is reduced by half.
Put the cabbage, onion and carrot in a bowl, add the lime juice, drizzle in 2 tsp olive oil and add a pinch of salt; toss well and set aside.
Heat the grill to high. Brush a shallow baking tray or grill tray with a little oil, add the fish and grill for 6-8 minutes until defrosted but not cooked through. Drain any water from the tray and remove the tails from the fish. Brush over the soy glaze. Grill for 3-4 minutes until the fish is cooked, flaking when pressed gently, and the glaze is sticky.
Fluff up the rice with a fork and serve with the lime slaw and the fish, spooning any glaze over the rice.
Izvor:tesco.com
Želim da podelim svoje neverovatno iskustvo sa dr Gideonom. Muž me je prevario i kada sam saznala da je to izazvalo svađu zbog čega je podneo zahtev za razvod. Zaplakala sam i odmah mi je pozlilo kada sam tražila nasumične priče na internetu, vidjela sam svjedočanstvo nekoga ko je imao sličan slučaj kao moj i kako je dr Gideon sklopio mir između parova. Kontaktirala sam ga i on mi je objasnio kako je moguće da se pomirim sa mužem i za nekoliko dana će otkazati razvod što sam i željela. Uradila sam sve što je tražio od mene i tačno tri noći nakon njegovog posla, moj muž je nazvao da se izvini za prevaru i zamolio me da dođem kući sa toliko obećanja. Cijenim vašu pomoć dr Gideon, vi ste zaista blagoslov. Kontaktirajte dr Gideona. Ako ste tamo, kontaktirajte ga na WhatsApp: +2347042191323
OdgovoriIzbrišiE-pošta: drgideon611@gmail.com