ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Nepečena voćne bajadere s višnjama


Ovo je odličan desert za svaku priliku ,veoma lako i jednostavno...







Potrebno :
  • - 300 g šećera
  • - 2 dl mlijeka
  • - 250 g margarina
  • - 500 g mljevenog keksa
  • - 2 kašike ruma
  • - 50 g čokolade
  • - 500 g očišćenih višanja
  • - 2 šlaga

Priprema:
-  U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mlijeko, šećer, mljeveni keks, margarin i rum, te dobro izmiješati.

-  Dobijenu smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu, a u drugi dio ocijeđene višnje i dobro izmiješati.

-  Na tacnu za kolač staviti prvo smjesu od čokolade i formirati željeni oblik. Zatim nanijeti fil od višanja( višnje i šećer izmiješane) i ravnomjerno rasporediti.

- Šlag pipremiti prema uputstvu sa kesice te premazati kolač.Ukrasiti svaki kolač višnjom ili čokoladom.

Izvor: Dobra hrana

Nema komentara:

Objavi komentar