Ovo je recept za bosansku picu na vrlo jednostavan,ukusan,brz i lak način pripremanja za svaku ženu..
Potrebno je :
- 500 gr gotove jufke
- 100 gr suhog mesa
- 100 gr salame
- 300 gr šampinjona
- 2 jajeta
- pola kesice praška za pecivo
- 100 gr trapista sira
- 1 šoljica ulja
- kečap
Priprema :
Razdvojiti bjelanjce od žumanjaka , te u bjelanjke dodati šoljicu uljai praška za pecivo i sve zajedno izmiješati.Jufke razdvojiti u listove ,zatim svaki list premazivati napravljenom smjesom od bjelanjaka ,složiti listove jedan preko drugog ,dovoljno je osam listova jufke.
Zadnju jufku premazati kečapom te posuti origanom,dodajte suho meso isječeno na kocke,salamu i šampinjone takođe isječene na listove i na kraju dodati isječeni trapist sir na tanke listove.
Jufku presaviti sa strana i zarolajte po široj strani kao za rolat.
Peći u zagrijanoj rerni na 250 stepeni C oko 15 minuta .Za to vrijeme izmutite žumanjke te dodajte malo origana ,te izmiješajte .Na samom kraju pečenja premažite picu smjesom žumanjaka i origana i ostavite u rerni još oko minut da dobije lijepu zlatnu boju.
Kada je pica pečena okotri do četiri minute ostavite prekrivenu kuhinjskom krpom( salvetom ),potom služite uz salatu po izboru.Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar